Bakan Soylu: Jandarma ‘kırmızı liste’ye bir çizgi çekti, yanına da ‘turuncu’ ekledi

Süleyman Soylu, Mardin'de devam etmekte olan 'Eren-5 Operasyonu' kapsamında etkisiz hale getirilen 6 PKK'lı teröristten ikisinin 'turuncu' ve 'kırmızı' listelerde bulunduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 30.03.2021, 22:47 31.03.2021, 16:03
Bakan Soylu: Jandarma ‘kırmızı liste’ye bir çizgi çekti, yanına da ‘turuncu’ ekledi

Mardin'de gerçekleştirilen 'Eren-5 Operasyonu' kapsamında 6 PKK'lı terörist öldürülmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisinin 'turuncu' ve 'kırmızı' kategoride bulunduğunu ifade etti.

"Jandarmamız bizi yalnız bırakmadı"

Bakan Soylu, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, trafikte yayalara öncelik verilmesi maksadıyla gerçekleştirilen kampanyaya atıf yaparak, "30 Mart tarihinde, kırmızı çizgiyi çekeceğimizi söyledik ve yaya geçitlerinde kırmızı çizgimizi çektik. Jandarmamız da bizi bu konuda yalnız bırakmadı. Mardin'de, 'Kırmızı Liste'ye bir çizgi daha çektiler. Yanına bir de 'Turuncu' eklediler. Kahraman askerlerimizi kutluyorum." şeklinde konuştu.

Teröristbaşı Murat Karayılan'ın korumasıydı 

'Kırmızı' kategoride bulunan 'Hevram Havraman Avyer' kod adını kullanan Hasan Mahmudi ile 'turuncu' listede bulunan ve teröristbaşı Murat Karayılan’ın korumalığını yapan Teyyüp Çam etkisiz hale getirildi.

Yorumlar (0)