Bakan Soylu duyurdu: Zehir tacirlerine büyük darbe

Süleyman Soylu, Tekirdağ Limanı'nda bulunan bir ticari gemide 242 kilogram kokain yakalandığını bildirdi.

GÜNDEM 31.07.2022, 19:52
Bakan Soylu duyurdu: Zehir tacirlerine büyük darbe

İçişleri Bakanı Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Rabbim nazardan saklasın. Başarıyla sonuçlanan bir uyuşturucu operasyonu daha..." notunu düşerek, "Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü; bir aydır takibe aldığı ticari gemiye bugün Tekirdağ Limanı'nda operasyon yaptı. 242 kilogram kokain yakaladı." bilgisini aktardı.

Bakan Soylu, bu açıklamayla beraber operasyona dair görüntüleri de yayımladı.
 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan açıklama

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından operasyona dair gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ekiplerince, Marşal Adaları bayrağına sahip 'Robusta' adlı ticari gemi ile uyuşturucu sevkiyatı gerçekleşeceğine yönelik istihbarata ulaşıldı.

Bu durum üzerine, geçtiğimiz 4 Temmuz tarihinde Brezilya'dan yola çıkan bahse konu geminin hareketleri hava unsurları, radar sistemleri ve yüzer unsurlarla izlemeye alındı.

Geminin dün itibarıyla Tekirdağ Martaş Limanı'na ulaşmasının akabinde güvenlik güçleri tarafından ortak operasyon yapıldı.

Operasyona, EGM'den bir İHA, bir dron, iki köpek, bir dalış timi; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise bir helikopter, bir uçak, bir dalış timi, bir su altı arama aygıtı, bir mobil radar ve üç bot katıldı.

Gemi içinde ve geminin su altı bölümünde gerçekleştirilen arama ve kontroller neticesinde yaklaşık olarak 242 kilogram kokain yakalandı.

Gemide ve bölgede, su üstünde ve altında gerçekleştirilen aramalar sürüyor.

Yorumlar (0)