Bakan Soylu duyurdu: Bir şehit

Şırnak'ta korucu Nimet Encu şehit düştü.

GÜNDEM 22.01.2023, 21:00 23.01.2023, 09:21
Bakan Soylu duyurdu: Bir şehit

Şırnak'ta gerçekleştirilen Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu esnasında korucu Nimet Encu şehit düştü.



Süleyman Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Soylu, Encu'nun şahadet haberini, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla açıkladı.

Bakan Soylu, bahse konu paylaşımında, "Bir kahraman bugün şehit oldu. O bir efsaneydi. Onun sadakati, yüreği, cesareti, efsanesi... Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Operasyonu sırasında Bestler Dereler'de şehit olan kahraman korucumuz, Uludereli Nimet Encu'ya Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet, ruhun şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Operasyonlar sürüyor

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından 645 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-24 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş Operasyonu' başlatıldı.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen paylaşım doğrultusunda, yurt içinde bütünüyle terörün ortadan kaldırılmasına dair yürütülen 'Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları', halkın desteği ile kararlı ve inançlı bir şekilde sürüyor.

Bu kapsamda, PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve teröristleri barınmış oldukları bölgede etkisizleştirmek maksadıyla Diyarbakır'da operasyon başlatıldı.

Yorumlar (0)