Bakan Soylu deprem bölgesinde uyarılarda bulundu

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen 5,9'luk deprem vatandaşları paniğe sürükledi. Deprem nedeniyle 50 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Sarsıntının hissedildiği Bolu'da okullar bir gün tatil edildi. Deprem bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hasarlı binalarda durmayın." uyarısında bulundu.

GÜNDEM 23.11.2022, 09:22 23.11.2022, 11:16 Hakan Öksüz
Bakan Soylu deprem bölgesinde uyarılarda bulundu

Düzce, gece saatlerinde şiddetli bir sarsıntıyla uyandı. Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin Ankara, İstanbul, İzmir ve Bolu'dan da hissedildiği belirtildi. Sarsıntıyla uyanan vatandaşlar, büyük panik yaşadı. İlçede yaşayan vatandaşlar, evlerinden çıkarak açık alanlarda beklemeye başladı. Vatandaşlardan bir kısmı ise Gölyaka Sosyal Tesislerine gitti.

Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 5,9'luk deprem sonrası en büyüğü 4,3 olmak üzere 109 artçı depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem bölgesine 10 bin adet battaniye, 20 genel maksat çadırının yanı sıra birer adet mobil koordinasyon tırı ve sosyal çalışma tırının gönderildiği kaydedildi.

"Hasarlı binalardan çıkın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından bölgeye gitti. Burada yaptığı konuşmada vatandaşlara uyarılarda bulunan Soylu, "Depremle ilgili bilgiyi saat 04.08 itibarıyla Cumhurbaşkanımıza ilettik, oda valilerimizle görüştü. Son artı deprem saat 06.50'de hissedildi. Artçı sarsıntıların bu düzeyde olduğu durumda hasarlı binalarda durmamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Elektrik kesintisi yaşanan yerler var, bir kısmı kontrollü"

Depremin ardından herhangi bir can kaybı haberinin gelmediğini kaydeden İçişleri Bakanı Soylu, "Depremin nerede ne kadar hasar verdiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Köylerde tarama yapıyoruz. Bazı yerlerde ahırlar yıkılmış. Elektrik kesintisi yaşanan bölgeler var. Bu elektrik kesintilerinin bir kısmı kontrollü." değerlendirmesinde bulundu.

Bolu'da eğitime ara verildi

Depremin hissedildiği illerden biri de Bolu oldu. Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9'luk deprem nedeniyle Bolu'da 20 kişi yaralandı. Deprem sonrası Bolu Valiliğinden açıklama geldi. Önlem amaçlı olarak Bolu genelinde eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

Bakan Koca: 35 yaralı var

Depremde yaralanan kişi sayısıyla ilgili son bilgiyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Yaralılardan 32'sinin Düzce'de bulunduğunu kaydeden Koca, 1 kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Bakan Koca İstanbul, Zonguldak ve Bolu'da da birer kişinin yaralandığını aktardı.

Yaralı sayısı 50 oldu

Deprem nedeniyle yaralanan kişi sayısının 50'ye yükseldiği kaydedildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AFAD; yaralılardan 37'sinin Düzce'de ve 6'sının Zonguldak'ta tedaviye alındığını bildirdi. İstanbul, Bolu ve Sakarya'da da birer kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yaralanan kişiler, Düzce'deki hastanelerde tedaviye alındı. Artçı sarsıntılar nedeniyle Düzce'deki bir iş yeri yıkıldı. Düzce Adliyesi'nin de aralarında yer aldığı bazı binalar hasar gördü.  

Süleyman Soylu Düzce’de: ‘‘8 bin konutta hasar tespit çalışması yapılacak’’

Deprem bölgesinde incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özellikle Gölyaka olmak üzere Düzce'de 8 bin konutta hasar tespit çalışması yapılacağını söyledi. 

Yorumlar (0)