Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu yorumu: Saçmalamış!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret etmesini ve kapıdan dönmesini yorumlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her zamanki gibi saçmalamış." dedi.

GÜNDEM 11.04.2022, 18:12 Hakan Öksüz
Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu yorumu: Saçmalamış!

Kuruluş yıldönümünde Göç İdaresi Başkanlığı'nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. MEB ve TÜİK'in ardından Et ve Süt Kurumu'na da randevusuz giden ve içeri alınmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuşan Bakan Soylu, "Yine saçmalamış." yorumunda bulundu.

"Kılıçdaroğlu, o günlerin hesabını versin"

CHP liderinin, şimdi de Göç İdaresi Başkanlığı'na randevu talebinde bulunacağını hatırlatan Soylu, "Her zamanki gibi. Hayatını saçmalamakla geçiriyor. Türkiye'yi halen daha kendisinin SGK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemdeki gibi zannediyor. O günler eskide kaldı. Kılıçdaroğlu, SGK Başkanlığını yürüttüğü günlerdeki ihanetinin bedelini ödesin önce. Oraya kimleri yerleştirdiğinin hesabını versin. İftira atmak onların karakteri." ifadelerini kullandı.

3,5 milyon Ukraynalı, yabancı ülkelere göç etti!

Türkiye tarihinin en ciddi göç hareketi ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Soylu, "Bu 21'inci yüzyılın temel sorunlarından biri. Gelen verilere göre sadece geçen yıl, dünya genelinde yaklaşık 84 milyon kişi evinden, yurdundan oldu. Savaştan dolayı komşu ülkelere giden Ukraynalı vatandaşların sayısının ise 3,5 milyona ulaştığı belirtiliyor. Öte yandan Ukrayna'da 6,5 milyon kişinin ise ülke içinde göç ettiği kaydediliyor." dedi.

"Türkiye'deki toplam mülteci sayısı 5,5 milyon"

Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteci sayısının yaklaşık 3,7 milyon olduğunu ifade eden Bakan Soylu, ülkedeki göçmen sayısının toplamda ise 5,5 milyona ulaştığını kaydetti. Günümüzde bunun büyük bir insanlık sorununa dönüştüğünü kaydeden Soylu, mülteci konusunda "merhamet" ile yaklaştıklarını söyledi. Soylu, "Bunu basit bir sınır meselesi olarak görmedik." diye konuştu.

Yorumlar (0)