Bakan Soylu'dan 'kaçak göç' açıklaması

Bakan Soylu, ülkemizin en güçlü olduğu alanın kaçak göçle mücadele olduğunu belirtti.

GÜNDEM 19.07.2021, 20:11 20.07.2021, 16:12
Bakan Soylu'dan 'kaçak göç' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kaçak göç ile mücadeleye dair açıklamada bulundu.

"Türkiye'nin en güçlü olduğu alan..."

Bakan Soylu, "Türkiye'nin en güçlü olduğu alan kaçak göçle mücadeledir. Yine ülkemizin en güçlü olduğu alan, terörizm ve iç savaş sebebi ile topraklarında mağdur olan, tecavüz edilen, çocuk yaşta öldürülen insanlığa sahip çıkmasıdır." dedi.

Ülkemizin, henüz Batı göç sağanağının farkında değilken, 'mış' gibi yaparken, düzensiz göç politikasını, göçe kaynaklık eden ülkelere geri gönderme ve uyum politikalarını oluşturduğunu ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye hudut duvarları, aydınlatmalar, elektro optik kuleler, kanallar, sensörlü kameralar, optik gözetleyici araçlar, insansız hava araçları, radar sistemleri ve insanlı keşif uçakları ile göçü yönetme hususunda dünyaya insanlık dersi vermektedir.

"Türkiye yakışanı yapmaktadır"

Bazı komşularımızın mültecilere yaptığı işkencelerine, Batılı ülkelerin vurdumduymazlığına, tecavüz ve yaşlı-çocuk cinayetlerine, milyonlarca insanın evlerinden edilmelerine ses çıkaramayanlar; bugünkü yaklaşımları, yalan ve iftiraları, tahrikkar açıklamaları, insanlıktan nasibini almayan katı kalpleri, her fırsatta ülkemizi kötüleyen sözleri, bayrama da kültürümüze de medeniyetimize de yakışmaz. Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada olup biten her şeye karşın göçü yönetmekte, komşuluğumuza, ecdadımıza, asil Türk milletine yakışanı yapmaktadır. Düşmanlığa, fitneye, fesata fırsat vermeyeceğiz."

Yorumlar (0)