Bakan Soylu'dan ABD'ye gönderme: Taziye mesajı bekliyoruz!

Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gönderme dolu bir paylaşımda bulundu. PKK'lı terörist Savla Yusuk'un öldürülmesi nedeniyle taziye mesajı paylaşan ABD'ye göndermede bulunan Bakan Soylu, "Taziye mesajı bekliyoruz." dedi.

GÜNDEM 28.07.2022, 10:06 28.07.2022, 10:23 Hakan Öksüz
Bakan Soylu'dan ABD'ye gönderme: Taziye mesajı bekliyoruz!

Türkiye'nin güney sınırlarının güvenliğini sağlamak için Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerinde çok sayıda operasyon düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör inlerine baskın yapıyor. Suriye'nin kuzey bölgelerindeki parçalanmış yapı nedeniyle oluşan otorite eksikliği, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin güç kazanmasına neden oluyor. 

"Dostlarımız" ifadesini tırnak içine aldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bölgedeki teröristlerin faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Suriye sınırından Türkiye'ye sızmak isteyen 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Soylu, gönderme dolu bir paylaşımda bulundu. "Dostlarımız" ifadesini tırnak içine alan Bakan Soylu, "Taziye mesajı bekliyoruz." mesajını paylaştı.

ABD Merkez Komutanlığı, terörist için taziye mesajı paylaşmıştı

Suriye'de öldürülen Salva Yusuk adlı PKK'lı terörist için taziye mesajı yayımlayan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), tepki çekmişti. Teröristlerle mücadele eden Türk askerlerinin şehit olması nedeniyle ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği tarafından taziye mesajı paylaşılmıştı. İki mesajı karşılaştıran ve bu tavrın "samimiyetsiz" olduğunu belirten Bakan Soylu, "Şehit olan vatandaşlarımızla PKK'lı teröristleri eşit kılmaya çalışıyorlar." ifadesini kullanarak tepki göstermişti.

Duhok'taki saldırıda Türkiye'ye suç atıldı!

Bakan Soylu'nun paylaşımının, Irak'ın kuzeyindeki Duhok kentinde meydana gelen saldırıyla ilişkili olduğu öne sürüldü. Terör örgütü PKK/YPG'nin 20 Temmuz'daki füze saldırısı sonucunda 9 sivilin yaşamını yitirmesi gündeme oturdu. Bazı Irak hükümeti yetkilileri, terör örgütü yanlısı medya organlarının haberlerine atıfta bulunarak Türkiye'yi suçladı. 

BM Güvenlik Konseyi toplandı

BM Güvenlik Konseyi, Duhok'taki saldırının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için toplandı. Gerçeklerin ortaya çıkarılması çabalarını desteklediklerini kaydeden Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Buna rağmen bazı Iraklı yetkililer, iki halkın arasını bozma amaçlı iddialarda bulunuyor. Ülkenin kuzeyinde terör örgütü mensupları 'vergi' adı altında haraç kesiyor. Buna rağmen bir saldırı yaşanınca suç Türkiye'ye atılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât sinyali!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Tahran'daki zirvede bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yeni operasyonlar düzenleneceğine ilişkin açıklama yapmıştı. Suriye'de yaşayan sivillerin yardıma muhtaç olduğunu belirten Erdoğan, "Bu terör örgütleri hem Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef alıyor hem de Türkiye'nin güvenliğini tehdit ediyor. Bunları Suriye'den söküp atacağız." demişti.

Yorumlar (0)