Bakan Soylu'dan ABD'nin taziye mesajına tepki

Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Türk askerleri için paylaştığı başsağlığı mesajına sert bir dille tepki gösterdi.

GÜNDEM 28.07.2022, 00:09 28.07.2022, 15:41
Bakan Soylu'dan ABD'nin taziye mesajına tepki

İçişleri Bakanı Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Suriye'nin İdlib şehrinde düzenlenen saldırıda şehit düşen Türk askerleri için paylaştığı başsağlığı mesajına sert bir dille tepkide bulundu.
 

"Hiç samimi değiller"

Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ABD Büyükelçiliği'nin, Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Türk askerleri ve CENTCOM'un (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı) PKK/YPG'li elebaşı için yayımladığı taziye mesajlarının ekran görüntülerine yer vererek, şunları kaydetti:

"Hiç samimi değiller. PKK yöneticisine resmi ağızdan ağıt yakan ABD makamlarının, şehit düşen kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsi bir şekilde eşit kılma gayretidir. Hiç samimi değiller."
 

Ne olmuştu?

CENTCOM'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunularak, operasyonlar sonucunda etkisiz hale teröristler için taziye mesajı yayımlamıştı. Her fırsatta Türkiye ile müttefik olduğunu dile getiren ABD’nin bu paylaşımı, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki görmüştü. 
 

Yorumlar (0)