Bakan Soylu, Ağustos ayı terörle mücadele hedefini açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede hedefin şu an 407 olan yurt içindeki terörist sayısını Ağustos ve Eylül'e kadar 300'ün altına indirmek olduğunu kaydetti.

GÜNDEM 14.07.2020, 22:43 14.07.2020, 22:48
Bakan Soylu, Ağustos ayı terörle mücadele hedefini açıkladı

Artvin'deki ziyaretinden sonra Erzurum'a geçen İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz günlerde 3 teröristi etkisiz hale getiren Jandarma Özel Harekat ekiplerini ziyaret etti.

"Son 1 haftada bizlere büyük bir onur yaşattınız"

Bakan Süleyman Soylu, buradaki açıklamasında yakalanan teröristlerinin amacının Karadeniz'e geçmek olduğunu söyleyerek, Jandarma Özel Harekat ekiplerine son 1 haftada ülkemize yaşattıkları onur için, şehitlerimiz, gazilerimiz ve şehit ve gazi aileleri adına minnet ve şükran duygularını paylaştı.

"Teröristler Karadeniz'e sızmayı hedefliyordu"

Bakan Soylu, alınan istihbaratların değerlendirilmesi neticesinde yapılan operasyonla teröristlerin Karadeniz'e sızıp orada bölge huzurunu alt üst etmek ve halkı endişeye sevk etme çabalarının boşa çıkarıldığını ifade etti.

"620 tim terörle mücadele için sahada"

Bununla birlikte Soylu, 620 timin üzerindeki askerimizin ülke genelinde kimisinin Gabar'da Çemçe'de kimisinin Cudi'de, kimisinin Kato Dağı'nda yani ülkenin dört bir yanında vatanımızı korumak amacıyla canlarıyla başlarıyla mücadele ettiğini vurgulayarak teşekkürlerini sundu.

"Hedef Ağustos ve Eylül'de terörist sayısını 300'ün altına düşürmek"

Ülkemizdeki teröristlerinin sayısını Ağustos ayına kadar 300'ün altına indirmenin hedeflendiğini ifade eden Soylu, yurt içerisinde toplamda 407 teröristin kaldığı bilgisini paylaştı. Bu ayın sonuna kadar verilen mücadeleyle bu 407 teröristin 400'ün altına düşürüleceğini kaydetti.

Ağustos ve Eylül ayında ise 300'ün altına düşürmeyi hedeflediklerini kaydeden Soylu, askerlerimize terörle mücadeledeki kahramanca başarıları için bir kaz daha teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)