Bakan Soylu açıkladı: "Uyuşturucunun Kökünü Kurutma” operasyonu başladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucunun Kökünü Kurutma” operasyonu kapsamında 292 şüpheliye ilişkin 10 ilde yapılan baskınlar sonucunda şu ana kadar 213 kişinin yakalandığını duyurdu. 

GÜNDEM 21.06.2022, 08:15 21.06.2022, 12:55
Bakan Soylu açıkladı: "Uyuşturucunun Kökünü Kurutma” operasyonu başladı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın desteğiyle, büyük bir bölümü metamfetamin satıcısı şüphelilerinden oluşan örgüte ilişkin hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

10 ilde 292 şüpheliye operasyon

Diyarbakır merkezli Mardin, Eskişehir, Erzurum, Bitlis, Muş, Van, Şanlıurfa, Batman, Bursa, İstanbul gibi 10 ilde düzenlenen operasyonda 4 bin 200 polisin görev aldığı, 20 narkotik arama köpeğinin de bulunduğu aktarılırken, 292 şüpheliye ait olduğu belirlenen 205 adreste aramalar gerçekleştirildi.

İran'da üretildi, dağıtımda çocuklar ve kadınlar kullanıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aktardığı bilgilerde; İran’da üretilen sentetik uyuşturucuları söz konusu illerden Diyarbakır’a getiren ve dağıtımını sağlayan örgüt yöneticisi, uyuşturucu madde ticaretini, çocuk ve kadınları da kullanarak yapan sokak satıcılarına ilişkin yürütülen soruşturmada operasyonun yapıldığı gününe kadar, 243 kilo esrar maddesi ve benzerleri, 34 gram kokain maddesi, 10 kilo 467 gram metamfetamin maddesi, 5 gram eroin maddesi, 10 uyuşturucu hap, 1 tabanca ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

213 şüpheliden 64'ü tutuklandı

Operasyona ilişkin 184 şüpheliye adli işlem yapıldıktan sonra adli makamlara çıkarılan 64 şüphelinin tutuklandığı açıklandı. Şüphelilere ilişkin 8 aylık titiz çalışmalar sonucunda örgütün en üst piramidinde 2 kadın elebaşının olduğu, para transferi ve uyuşturucu sevkiyatının bir bölümünün bunlar aracılığıyla yapıldığı tespit edildiği aktarıldı.

Uyuşturucunun Kökünü Kurutma Operasyonu'nun bugüne kadar Türkiye’de yapılan en büyük çaplı sokak satıcısı operasyonlarından olduğu ve bu operasyon aracılığıyla kimyasal nitelikli uyuşturucuları satışa çıkaran şüphelilerin tamamının yakalanmalarının hedeflendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)