Bakan Soylu açıkladı: İşte gönüllü olarak ülkesine dönen göçmen sayısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gönüllü olarak 502 bin göçmenin ülkelerine döndüğünü açıkladı. 

GÜNDEM 20.05.2022, 13:03 20.05.2022, 13:09
Bakan Soylu açıkladı: İşte gönüllü olarak ülkesine dönen göçmen sayısı!

Son günlerde sığınmacılara ilişkin tartışmalar devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

“502 bin kişi geri döndü”

Esenyurt Karadeniz Dernekler Federasyonu Dernek Başkanları Buluşması'nda açıklamalarda bulunan ve gönüllü olarak göçmenlerin ülkelerine dönmeye başladığını belirten Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“Biz itimat etseydik, teröristlerini büyütmelerini bekleseydik bir devletin orada olduğunu görürdük. 2019 yılında yapılan seçimlerde de köpürttüler. Bugün yine seçim yaklaşıyor ve gündeme getiriyorlar. 502 bin kişi şu ana kadar ülkelerine döndü. Geri gittikleri bölgeler, bizim güvenli alana çevirdiğimiz bölgeler. Bunu gerçekleştirmeseydik kim giderdi? Türkiye bu anlamda çok doğru bir politika sergiledi.” sözlerini kullandı.

"Son 6 senede 2 milyon 600 bin kişinin sınırdan geçişi engellendi"

Soylu, açıklamalarına şu şekilde sürdürdü:

"Iğdır, Van, Ağrı sınırında taş bulunuyordu. İran'la görüşerek sınır duvarları inşa ettik, aynısını aşağı tarafta da yaptık. Son 6 senede 2 milyon 600 bin göçmenin sınırdan geçişini engellendi. Türkiye göçmeni yakalıyorsa ülkesine gönderiyor. İnsanları ateşe atmak bizim insanlığımıza, Anadolu medeniyetine yakışmaz. Biz briket evlere başladığımız zaman muhalefet ‘Bunu kimin parasıyla yapıyorsunuz’ diye konuşuyordu. Maliyetler o zaman düşüktü, 57 bin 500 briket evin yapımını tamamladık. 2019’dan bu yana İstanbul'a göçmen kabul etmiyoruz. Fatih ve Esenyurt’a başka bir şey yaptık yalnızca sığınmacı değil yabancı da kabul etmiyoruz. Türkiye kaçak göç belasıyla mücadele ediyor. Bugüne kadar yakaladığımız 100 Afgan'ın 50'sini gönderiyoruz. Pakistanlıların yüzde 170'ini gönderiyoruz. Nasıl yapıyoruz bunu, geçen yıl gelenleri de gönderiyoruz."

Yorumlar (0)