Bakan Soylu: 134 terörist var, ya olacağız ya öleceğiz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl Gabar, Cudi Besta, Kel Mehmet ve Kato bölgelerine operasyon düzenleneceğini belirterek, "Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 16.05.2020, 15:52
Bakan Soylu: 134 terörist var, ya olacağız ya öleceğiz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cizre Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığının açılışı için gerçekleştirilen törende önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede uzun süredir bu topraklarda yoğun bir çaba içerisinde olduğunu ifade etti. 

"Bestler Dereler'de terör örgütüne darbe indirildi"

Soylu, "Tecrübeyi ve birikimi, teknolojiyle bütünleştirdiğimiz andan itibaren terör örgütü bu topraklarda üstü üste hezimetler yaşamaya başladı. Özellikle son 3-4 gündür yine Şırnak'a bağlı Besta dediğimiz Bestler Dereler'de terör örgütüne bir darbe indirildi." ifadelerini kullanarak, hem teröristlerin öldürüldüğünü hem de mühimmat depolarının ortadan kaldırıldığını bildirdi. 

"Son tespitimize göre bölgede 134 terörist var"

Dünyada teröre karşı ders niteliğinde bir mücadelenin yalnızca Türkiye'de yapıldığına dikkat çeken Soylu, "Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Son tespitimize göre bu bölgede 134 terörist var. Bu yıl bizim için başka bir yıl. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz. Kararımız bu, 2020 yılının ötesine bu alanı bırakmayacağız. Bizim burada, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle sınırın hemen ötesinde ortaya koyacağımız bu cesaretli ama stratejik, aynı zamanda akıllı ve milletimize yaraşır hal, terör vesayetini bu coğrafyadan söküp atacak. Buna olan inancımız tamdır." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)