Bakan Selçuk: “Şiddetin gerçek sebeplerini konuşalım"

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulamadan kaldırılması ve sonrasında meydana gelen eylemler ile söylenen sözlerle ilgili siyasiler tarafından yorum gelmeye devam ederken Bakan Selçuk da görüşünü bildiren siyasiler arasında yerini aldı. 

GÜNDEM 21.03.2021, 11:46 22.03.2021, 09:42
Bakan Selçuk: “Şiddetin gerçek sebeplerini konuşalım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararının ardından sözleşmeden çekilen Türkiye’nin büyük şehirlerinde pek çok yürüyüş ve gösteri düzenlendi. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet karşısında kadını ve çocukları koruyucu rolü olan sözleşmeden çekilmeyi değerlendirenler hem leyh hem de aleyhte pek çok yorumda bulundular.

Türkiye’nin “İstanbul Sözleşmesi”nden ayrılmasının ardından pek çok siyasetçi gibi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da açıklamalarda bulundu. Bakan, yaptığı açıklamalarda “sağduyu” çağrısını yineledi.

Siyasilerden açıklamalar gelmeye devam ediyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk da açıklama yapanlar ve mesaj gönderenler arasında yerini aldı. Bakan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmeye “işlevinden fazla anlam” yüklendiğini ve sözleşmenin asıl amacından uzaklaştığını bu sebeple de toplumsal ayrışma oluştuğunu belirtti. Sloganların değil "şiddetin gerçek sebebi"nin konuşulmasıyla mücadeledeki paydaya ulaşmanın mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)