Bakan Selçuk duyurdu: Çalışanlara prim desteği geliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayacak şekilde yiyecek ve içecek sektöründe çalışan işçilere prim desteği sağlanacağını açıkladı.

GÜNDEM 14.04.2021, 11:43 15.04.2021, 10:20
Bakan Selçuk duyurdu: Çalışanlara prim desteği geliyor

Bakan Zümrüt Selçuk, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yiyecek ve içecek sektörüne yönelik destek açıklamalarının ardından gelinen son aşamayı değerlendirdi.

Yiyecek ve içecek sektörlerinde çalışanlar yararlanabilecek

Prim desteğinden yiyecek ve içecek sektörlerinde çalışanların yararlanabileceğini kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nisan ve Mayıs aylarında normalleşme desteklerinden faydalanamayan ve çalışmaya devam eden işçiler için SGK’ye ödenecek asgari ücretten hesaplanan primlerin Bakanlık tarafından karşılanacağını söyledi.

Prim desteğine ek olarak aynı sektörlerde faaliyette bulunan iş yerlerinde ücretsiz izne çıkartılan sigortalılara da destek sağlanacağını kaydeden Selçuk, işverenlerin söz konusu destekten yararlanabilmeleri için çalışanlarının e-SGK sistemi üzerinden sigortalılıklarının tanımlanması gerektiğini belirtti.

Bakan Selçuk, ayrıca çalışanlara belirlenen ödemelerin İŞKUR aracılığı ile ulaştırılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)