Bakan Pekcan'dan KKTC’ye TL önerisi: Dolar ile ticareti sonlandıralım

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KKTC ziyaretinde hem KKTC hem de Türkiye’nin ticari menfaatleri için aradaki ticaretin TL ile gerçekleştirilmesi gerektiğinin önemine işaret etti.

GÜNDEM 05.03.2021, 23:40
Bakan Pekcan'dan KKTC’ye TL önerisi: Dolar ile ticareti sonlandıralım

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretleri dahilinde temaslarda bulunarak sırayla KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu ve Başbakan Ersan Saner tarafından kabul edildi.

Ruhsar Pekcan: KKTC ve Türkiye arasında ticaret TL ile olmalı

Bakan Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin her konuda ve her zaman KKTC’nin yanında olduğunu ve olmayı da sürdüreceğini kaydetti.

Pekcan, iş dünyasıyla yaptığı görüşmede bir koşul ileri sürdüklerini ifade ederek, “KKTC ve Türkiye arasındaki ticaret TL ile yapılmalı ve bu ticarette dolar konuşulmamalı. O zaman bakın KKTC ve Türkiye’nin ihracatı nasıl artıyor. Bu çok önemli bir konu, iki tarafın da ticari menfaatleri için büyük bir anlam taşıyor.” dedi.

Başbakan Ersan Saner: “Tarım ürünlerini ülkemizde de satmak istiyoruz”

Saner, kabulde yapmış olduğu konuşmada, KKTC ve Türkiye’yle ortak bir amaca doğru yüründüğünü ifade ederek, bu hedefin de KKTC’yi ekonomik olarak daha da öteye taşımak olduğunu kaydetti. KKTC’nin ekonomisinin hizmet sektörüne dayalı olarak büyüdüğünün altını çizen Saner, bunların da başında turizmin geldiğini ve tarımsal alanlardan ciddi gelirler kazanılabileceğini ifade etti. Saner yaptığı açıklamada, “Elde etmiş olduğumuz tarım ürünlerinin başlangıçta yurt dışı olacak şekilde ana vatan Türkiye’de de pazarlanabilmesi amacıyla gerekli olan çalışmaların ortak bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)