Bakan Pakdemirli, hamsi yasağının biteceği tarihi duyurdu

Karadeniz'in bazı bölgelerde uygulanan kısmi hamsi avı yasağının 7 Şubat saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere sona ereceği açıklandı.

GÜNDEM 05.02.2021, 20:32 06.02.2021, 16:15
Bakan Pakdemirli, hamsi yasağının biteceği tarihi duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha evvel iki kez kısmi olarak durdurulan ticari maksatlı hamsi avcılığı av yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli, bahse konu yasağın 7 Şubat saat 00.01 itibarıyla sona ereceğini duyurdu.

"Gözetimle çıkarılacak"

Son haftalarda hamsi avcılığının kamuoyunu oldukça meşgul ettiğini ve '3x10' gün olmak kaydıyla uzatma gerçekleştirdiklerini dile getiren Pakdemirli, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İlk olarak iş birliği gerçekleştirdikleri için balıkçılarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Kısıtlama, 7 Şubat saat 00.01'den itibaren geçerli olmak kaydıyla son bulacak. Yalnız ek önlemlerle hamsi avcılığının başlayacağını buradan belirtmek isterim. Av için il ve ilçe müdürlerimize beyanda bulunacaklar. Bakanlık, av gemisine eşlik etmesi için minimum bir görevli, yani en az bir bakanlık personeli teknenin üzerinde bulunacak. Karadeniz'e kıyısı olan tüm il müdürlüklerinde maksimum 2 karaya çıkış noktası tespit edilecek. Avlanan hamsiler, belirlenen noktalardan il/ilçe müdürlüğü gözetiminde karaya çıkarılacak."

9 santimetrenin altı yasak

Bakan Pakdemirli, gemilerde elemek için tambur ve elek sistemi olmayacağını ya da mühürleneceğini belirterek, "Balık yağı ve unu fabrikalarına sevke, işletmenin konumlandığı yerdeki il/ilçe müdürlüğü görevlilerinin kontrolü sağlandıktan sonra giriş müsaadesi verilecek. Hem balıkçılarımız hem de kamuoyu bilsin ki 9 santimetrenin altında yasal olmayan hamsi avına izin verilmeyecek. Bu hususta oldukça kararlıyız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)