Bakan Pakdemirli: "Adana'daki yangında kasıt ihtimali var"

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Adana'da çıkan yangında kasıt ihtimalinin bulunduğunu kaydetti. 

GÜNDEM 25.08.2020, 10:50
Bakan Pakdemirli: "Adana'daki yangında kasıt ihtimali var"

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangında kasıt ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den geldi.

Bakan Pakdemirli, yangını kontrol altına aldıklarını belirterek, "kasıt" ihtimalini araştırdıklarını söyledi. 

Pakdemirli, söz konusu yangın sonucunda 800 evin boşaltıldığını, 12 evin yandığını ve 200 hektardan fazla ormanlık bölgenin yanıp küle döndüğünü ifade etti. 

Bütün gece çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Pakdemirli, kendisinin de sahadan ayrılmadığını belirtti. 

Pakdemirli, İHA'dan (insansız hava aracı) gelen bilgileri ele aldıklarını, orman teşkilâtı ile bir araya gelerek sıkıntılarını çözdüklerini ve koordinasyonu sağlamaya çalıştıklarını anlattı. 

Her şeyin kontrol altında olduğunu aktaran Pakdemirli, ateşin olduğu gibi çevrelendiğini ve söndürme çalışmalarının gün boyu süreceğini ifade etti. 

Pakdemirli, gün içerisinde parlamaların gerçekleşebileceğine dikkat çekerek, ateşi çevrelemenin önem arz ettiğini ve bunu başardıklarını, artık yangının tamamen kontrol altına alındığını söyledi. 

Soğutma çalışmalarının süreceğini belirten Pakdemirli, daha sonra da hızlıca temizlik ve ağaçlandırma çalışmalarına geçileceğini kaydetti.

Pakdemirli, bölge halkına teşekkürlerini sunarak, ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmalarına rağmen sakin davrandıklarını ifade etti.

Söz konusu yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğine işaret eden Pakdemirli, konuya ilişkin çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü, yakın zamanda halka gereken bilgilerin verileceğini belirtti. 

Pakdemirli, insanların ormanları kullanırken dikkat etmeleri gerektiğini kaydederek, yaz aylarında orman yangınlarının arttığını, 2019 yılına göre bu sene orman yangınlarının yüzde 30-40 artış gösterdiğini ekledi.

Yorumlar (0)