Bakan Nebati'den seçim vurgusu: 2053'ün kapılarını açacak!

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2023 seçimleri, bizim için 2053'ün kapısını açacak önemli bir anahtar. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor." dedi.

GÜNDEM 24.06.2022, 23:20 Hakan Öksüz
Bakan Nebati'den seçim vurgusu: 2053'ün kapılarını açacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri Valiliği'ne ziyarette bulundu. Önce Vali Gökmen Çiçek ile bir görüşme yapan Nebati, daha sonra kentte yapılan çalışmalara dair bilgi almak için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile buluştu. AK Parti İl Başkanlığına da ziyarette bulunan Bakan Nebati, burada bir konuşma yaptı.

"2023 seçimlerini kazanmalıyız"

Konuşmasında 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Bakan Nebati, "Bu seçim, bize 2053'ün kapısını açacak önemli bir anahtar. Son 20 yıl içinde Türkiye'nin bütün yatırımları AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirildi. Bundan sonra da aynı şekilde parlak bir dönem geçirmek için 2023'te kazanmalıyız. Bu seçim galibiyeti, 2053'ün kapısını bize açacak." dedi.

Son 20 yılda elde edilen kazanımların pekiştirilmesi için 2023 seçimlerinin anahtar niteliğinde olduğunu kaydeden Nebati, "Bu anlamda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Nereye gidersek gidelim, daha önceki yıllarda yaptığımız yatırımlar ve çalışmaları anlatabiliriz. Daha önceki başarılar ortada." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi yenen bir pehlivan gibi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, önüne çıkan herkesi yenen bir pehlivana benzeten Bakan Nebati, "Tankla, tüfekle de gelseler yenemiyorlar. Bizim pehlivan 2023'te de meydanda olacak. 'Ben buradayım' diyor. Rakip arıyor ama bulamıyor. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için şanslıyız. Diğer partilerin teşkilat üyesi olduğunuzu düşünebiliyor musunuz? Lideriniz, kimin aday olacağını söyleyemiyor. Bizde ise durum böyle değil." değerlendirmelerinde bulundu.

Yüksek enflasyon sorunu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son aylarda derinleşen yüksek enflasyon sorununa ilişkin de konuştu. Şu anki gündemlerinin "enflasyonu yenmek" olduğunu söyleyen Nebati, "Enflasyonu mağlup edeceğiz. Ancak ilk etapta düşük gelirlilerin ihtiyaçlarını gidereceğiz." dedi.

Yorumlar (0)