Bakan Nebati: "Çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık!"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların ücretlerinin arttırılması ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Nebati, hayat pahalılığının karşısında çalışanların maaşlarına yapılan zamlar ile refah seviyesinin arttırıldığını söyledi ve artırılmaya da devam edileceğini ifade etti.

GÜNDEM 08.07.2022, 11:07
Bakan Nebati: "Çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık!"

Enflasyon yükseldikçe konut, gıda ve temel ihtiyaçların karşılandığı daha birçok sektörde alışveriş yapmak gittikçe zorlaşıyor. Özellikle de küresel ekonomide yaşanan her olumsuzluktan etkilenen Türk ekonomisinde, yükselen enflasyon oranlarına karşı, asgari ücrete uygulanan yüzde 30 oranındaki ara zamla vatandaşın yükünün biraz daha hafifletilmesi hedeflendi.

"Çalışanlarımıza katlı sağlamaya devam edeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşın maaşına yapılan zamlar ile refah seviyesinin de yükseltildiğini belirten açıklamalar yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, “Asgari ücretteki artış, memur ücretlerindeki artış, asgari ücret istisnası uygulaması ile ek gösterge düzenlemeleriyle bizler çalışanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi için bazı önemli katkılar sağladık. Yapılan bu yeni düzenlemeler ile çalışan vatandaşlarımızın refah seviyesine katkı sağlamaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)