Bakan Muş açıkladı: En yüksek miktarlı 'Captagon' ele geçirildi

Muş, şu ana kadarki en yüksek miktarlı 'Captagon' cinsi uyuşturucunun ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 16.05.2021, 21:05 17.05.2021, 13:51
Bakan Muş açıkladı: En yüksek miktarlı 'Captagon' ele geçirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, gümrük muhafaza ekipleri tarafından bugüne kadarki en yüksek miktarlı 'Captagon' cinsi uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

"Şimdiye kadarki en yüksek miktar"

Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Muş, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Ticaret Bakanlığımıza bağlı gümrük muhafaza ekipleri tarafından şu ana kadarki en yüksek miktarlı 'Captagon' cinsi uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. 

'Bina taşı' olarak transfer etmeye çalışmışlar

BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) transfer edilmek üzere İskenderun Limakport Limanı'na getirilen 17 konteyner yükü, 'bina taşı' olarak beyan edilen eşyada, 15-16 Mayıs'ta Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından arama gerçekleştirilmiştir.

Piyasa değeri 313 milyon lira

Gerçekleştirilen aramada 11 konteyner içerisinde toplam 1.072,6 kilogram (6 milyon 264 bin 259 adet) 'Captagon' cinsi uyuşturucu hap yakalanmıştır. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin yaklaşık olarak piyasa değeri 313 milyon Türk lirasıdır.

Detaylı bir çalışma sonucunda bu büyük yakalamayı gerçekleştiren bakanlık ekiplerimize tebriklerimi iletiyorum. Zehir tacirlerine asla geçit vermemek için azami çabalarımızı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)