Bakan Mevlüt Çavuşoğlu teklif etmişti: Rusya'dan olumlu yanıt geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Rusya ve Ukrayna taraflarının en azından bakanlar düzeyinde Antalya’da bir araya getirmek istediklerini söylemesinin ardından Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya’nın BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi olan Gennady Gatilov, bu görüşmeye olumlu baktıklarını söyledi.

GÜNDEM 05.03.2022, 00:21 05.03.2022, 00:58
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu teklif etmişti: Rusya'dan olumlu yanıt geldi

Rusya’nın BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi olan Gennady Gatilov, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının Türkiye’de bir araya gelmesini desteklediklerini kaydederek, “Herhangi bir müzakere veyahut toplantı iyi bir şey.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu paylaşmıştı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına dair olağanüstü nitelikte olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu NATO karargahında düzenlenen basın toplantısında Rusya ve Ukrayna’yı en azından bakanlar düzeyinde Antalya Diplomasi Forumu’nda görüştürmek istediklerini kaydetmişti.

“Destekliyoruz”

Rusya’nın eski Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Gatilov’dan muhabirin sorusuna yanıt geldi.

Gatilov, Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’nın ADF’de bir araya gelmesine destekte bulunarak, iki bakanın bir araya gelmesi organizasyonuna ilişkin, “Bu iyi bir şey. Müzakare ve toplantı iyi bir şey.” şeklinde konuştu.

Gatilov, diplomatik bütün girişimleri desteklediğinin altını çizerek, “Dolayısıyla Lavrov – Kuleba görüşmesi olursa tamamdır.” dedi.

Gatilov, Türkiye hava sahasının açık olmasına dair ise, “Güzel bir duruş olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Antalya diplomasi forumu 11-13 Mart tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.

Yorumlar (0)