Bakan Kurum’dan deprem açıklaması

Deprem bölgesi ile ilgili son durumu açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Gaziantep’te deprem, Islahiye, Nurdağı ve merkez ilçelerinde yoğun bir biçimde hissedildi. İlçelerde 900 enkazın hepsinde arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte." dedi.

GÜNDEM 08.02.2023, 11:25 08.02.2023, 16:24
Bakan Kurum’dan deprem açıklaması

Kahramanmaraş merkezli, 10 kenti etkileyen deprem ile ilgili son durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum açıkladı. İşte Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Çalışmalarımız devam ediyor”

55 saatimizi bitirdik. 7,7’nin sonrasında 7,6 şiddetinde ikinci bir deprem meydana geldi. Mücadele, en yoğun, en hassas biçimde sürdürülüyor. İzmir depremi sırasında 110. saatlerimizde evlatlarımızı enkaz içerisinden çıkarmıştık. Aynı motivasyon ile arama kurtarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gaziantep merkezli yönetim alanında valilerimiz, ilgili bütün birimlerimizle görüşme içerisinde. Mevcut durumda 684 artçı deprem meydana geldi. Söz konusu artçılar zarar gören binalardaki riski artırıyor. Bu nedenle binalarda çalışmalarımız hassasiyetle sürüyor. Vatandaşlarımız hasar gören binalara giriş yapmamalı ve yanında durulmamalıdır.

Gaziantep’te mevcutta, 12 bin doğrudan çalışanımız bilfiil sahaya inmiştir. Bütün valilerimiz ve birimlerimiz buradaki merkezimiz idaresinde çalışmalarımız sürüyor. 1646 kurtarma çalışanımızla vatandaşımızın yanında yer alacağız.

Yorumlar (0)