Bakan Kurum: Vatandaşların riskli binalarda oturmasını engelleyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm süreçlerine girildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmasını engelleyeceğiz.” dedi. 

GÜNDEM 17.02.2020, 09:46
Bakan Kurum: Vatandaşların riskli binalarda oturmasını engelleyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile İstanbul'daki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum, 2012'de kentsel dönüşüm seferberliğine başlandığını hatırlatarak, "Yaklaşık 1 milyon 350 bin binanın dönüşümünü sağladık. Yeni çıkarılan deprem yönetmelikleriyle yine 5 milyona yakın vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık." ifadelerini kullandı. 

"Çeper ilçelerdeki dönüştürülmesi gereken alanlara öncelik veriyoruz"

İstanbul'da hemen hemen tüm ilçelerde çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Kurum, "Üsküdar'da çalışıyoruz, Esenlerde 65 bin konutluk örnek bir dönüşüm projesi yapıyoruz. Bu dönüşüm çerçevesinde yaptığımız rezerve alanlarda ürettiğimiz konutlarla birlikte çeper ilçelerdeki dönüştürülmesi gereken alanlara öncelik veriyor ve o alanlardaki dönüşümü sağlayacak konutların üretilmesini sağlıyoruz." diye konuştu. 

"Risk durumuna göre hızlı bir dönüşüm sürecine girildi"

Kurum, Başakşehir, Güngören, Kâğıthane, Beyoğlu, Bağcılar ve Kartal'da belirlenen alanlarda risk durumuna göre hızlı bir şekilde dönüşüm sürecine girildiğini kaydederek, "Gaziosmanpaşa'da yine 5 bine yakın bağımsız bölümün dönüşümünü yapıyoruz. İstanbul'da vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmasını engelleyeceğiz." dedi. 

"Güzel bir Elazığ olacak"

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından riskli binaların yıkılmasına ilişkin Kurum, "Elazığ'da vatandaşlarımıza 'Bu bina riskli, bu binada oturmaman gerekiyor' dediğimizde 'Allah razı olsun devletimizden, devletimizle beraberiz' dışında hiçbir şey duymadım. 'Bizim evimizi niye yıkıyorsun, yıkılması gerekiyorsa buyurun yıkın devletimiz var olsun' dediler. Bu bizi çok mutlu etti. İnşallah güzel bir Elazığ olacak, güzel bir Türkiye olacak. Buradan hareketle inşallah ülkemizin bütün dönüştürülmesi gereken alanlarını belediye başkanlarımızla, vatandaşımızla birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)