Bakan Kurum, Kanal İstanbul iddialarına yanıt verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un yapımında kişilere özel imar çalışması yapıldığı iddialarının basında çıkması üzerine çok konuşulan haberlere yanıt verdi.

GÜNDEM 15.07.2020, 00:32 15.07.2020, 00:24
Bakan Kurum, Kanal İstanbul iddialarına yanıt verdi

Kanal İstanbul Projesi'nin Bakanlık tarafından onaylanan imar planına ilişkin kimi basın yayın organlarındaki ididalar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soruldu.

"Hiç kimseye rant amaçlı plan yapılmadı"

Proje alanına dahil İstanbul Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzen Planı değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planının 8 kısmından 3'ünün onaylandığını hatırlatan Murat Kurum, Kanal İstanbul'un imar planında kişiler üzerinden hareket edilip hiç kimseye rant amacıyla plan kararı üretilmediğini kaydetti. 

Kanal İstanbul'un imar planlarının zemin+3, zemin+4 yapılaşma koşullarında yatay mimarinin gerçekleştirilmesini ve mahalle kültürümüzü yaşatan yerleşim alanlarının oluşturulmasını tesis etmek üzerine hazırlandığını bakan Kurum kaydetti.

Yüzde 52 yeşil alan bulunacak

Planlamayla birlikte tüm alanların yüzde 52'sinin yeşil alanlardan oluşacağını ifade eden Kurum, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla beraber ekolojik koridorların da Kanal İstanbul'un mühim bir parçası olacağını ve bunların çevre düzeni ve imar planların da çok açık bir şekilde kaydedildiğini paylaştı.

"Bütün aşamaları şeffaf bir şekilde yürütülüyor"

Kanal İstanbul'un Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden olduğuna dikkat çeken ve tüm aşamaların son derece şeffaf ve bilim insanlarının koordinesinde yürütüldüğünü kaydeden Kurum, bazı basın çevrelerinin bilinçli olarak karalama kampanyası oluşturduğunu gördüklerini ve bu haberleri üzülerek takip ettiklerini bildirdi.

Bakan Kurum, şimdiye dek kişiye özel bir imar çalışması yapılmadığı gibi bundan sonra da kişi ya da kurumlara ayrıcalık sağlanmayacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)