Bakan Kurum: Her alanda kendimize yeten bir ülke olmalıyız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Muğla’da gençlerle gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Kardeşlik ruhuna uygun olarak hareket ettiklerini belirten Kurum Türkiye’nin her alanda kendine yeten bir ülke olmak zorunda olduğunu dile getirdi. Kaynaklarımızın sınırlı olmadığını vurgulayan Bakan Kurum yenilebilir enerji sayısı ve miktarının artırılması gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEM 29.04.2022, 09:50 29.04.2022, 14:22
Bakan Kurum: Her alanda kendimize yeten bir ülke olmalıyız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Muğla’daki ziyaretleri kapsamında Menteşe ilçesinde bulunan Uluslararası Gençlik Merkezi’ne ziyarette bulundu. Bakan Kurum’u gençlik merkezi önünde karşılayan gençler meşaleler yakıp bakan Kurum’a çiçek takdim ettiler. Merkezde bulunan Has Oda Salonu’ndan gençler ile birlikte sohbet eden Kurum onlara daha iyi bir gelecek bırakabilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Bakanlık olarak çevresiyle, yeşiliyle ve doğasıyla gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak istedikleri söyleyen Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu anlamda Muğla ilimizde 1 milyon metrekarelik millet bahçemizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Üniversitelerimize ve okullarımıza sizlerin daha iyi eğitim alabilmesi adına gerekli yatırımları da yapmaya devam ediyoruz. Artık her şehrimizde bir üniversitemiz bulunuyor.

Kardeşlik ruhuna uygun olarak hareket ediyoruz

Bakan Kurum ülke, vatan ve bayrak için her türlü mücadeleyi vereceklerinin altını çizdi. Yapılan çalışmalarda kimsenin ötekileştirilmeden, ayırt edilmeden, kardeşlik ruhuna uygun olarak devam ettirdiklerini vurgulayan Kurum gençler için hedeflerinde olan büyün projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Hedefimiz korunan alan oranını yüzde 17’ye çıkarmak

Her türlü doğal kaynağa sahip çıkmanın bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Bakan Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye yüzölçümünün yüzde 13,72’si korunan alan olarak gözüküyor. Bunun miktarını artırma gayretindeyiz. Hedefimiz ilk olarak yüzde 17’ye çıkmak. Daha sonra bu alanları da yükseltmek istiyoruz. Biz şu an bu projeleri gerçekleştirsek de eminiz ki gelecek nesiller bunun çok daha iyilerini hayata geçirecek. Bizden alınan bayrak çok daha yukarılara taşınacak. Bundan eminiz. Sizlere inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Sizlerin bizden talep ettiği her şeye de cevap vermek adına gayret gösteriyoruz.

“Yenilebilir enerji kaynaklarının miktarını ve sayısını artırmak zorundayız”

Dünyanın yeşil kalkınma adına yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

Döngüsel ekonomi olarak adlandırılan bu ekonomiyi bütün alanlara yaymalıyız. Yenilebilir enerji kaynaklarının miktarını ve sayısını artırmak zorundayız. Yeni inşa edilen binalarda çevreye duyarlı ve doğa ile uyumlu sıfır enerjili binalar inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Ulaşımda bisiklet ve yürüyüş yollarını artıracağız. Demiz yolu ulaşımının da artmasını sağlayacağız.

“Kaynaklarımız sınır değil”

Bununla ilgili hedeflerimizi ortaya koyduk. Sanayide döngüsel ekonomi olarak adlandırılan proje kapsamında kullandığımız bütün atıkların geri dönüşümünü sağladık. Kaynaklarımız sınırsız değil. Bu nedenle 2053 ve 2071 tarihlerinde her anlamda kendimize yeten bir ülke olma zorunluluğumuz var. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimden sonra tüm dünya enerji krizi ile karşı karşıya kaldı.

“Bu süreci tüm dünyada en iyi yöneten ülke olmak gibi bir hedefimiz var”

Bu nedenle biz enerji sanayi, ulaşım, savunma ve tarım gibi alanlarda kendimize yeten bir ülke olmak zorundayız. Bunlar ilerde en güçlü silahlarınız olacak. Gelişmekte olan bir ülke olduğumuz için sanayi ve enerji yatırımlarımızı artırmamız gerekiyor. Bu süreci tüm dünyada en iyi yöneten ülke olmak gibi bir hedefimiz var.

Taziye ziyaretlerinde bulundu

Ayrıca ziyarette bulunduğu Menteşe ilçesinde girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 4 kişinin ailelerine de ziyarette bulundu. Kurum ilk olarak Kafaca Mahallesi'nde bulunan Taner Karaçin'in evine giderek, yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Burada Karaçin için dua edilerek Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Tuncay ve İlkay Altındal’ın ailelerine ziyarette bulunan Kurum son olarak ise Kenan Can’ın evinde yakınları ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)