Bakan Kurum duyurdu: Marmara Denizi ‘Koruma Alanı’ ilan edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı sonuna dek Marmara Denizi’nin bütününü ‘Koruma Alanı’ ilan ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacağız.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 08.06.2021, 17:24 09.06.2021, 10:55
Bakan Kurum duyurdu: Marmara Denizi ‘Koruma Alanı’ ilan edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkemizin en geniş kapsamlı deniz seferberliğinin başlatıldığını ifade etti.

Murat Kurum yaptığı açıklamada, “Bugün bütün deniz canlılarımızı, balıklarımızı, ekolojik hayatı tehdit eden müsilaj problemini ortadan kaldırmak amacıyla ülkemizin en büyük ve en kapsamlı deniz temizliği seferberliğini hep beraber başlatıyoruz.” dedi.

Marmara Denizi'nin tamamı 'Koruma Alanı' ilan edilecek

Kurum, “2021 senesi sonuna dek Marmara Denizi’nin bütününü ‘Koruma Alanı’ olarak ilan edeceğiz ve Cumhurbaşkanımızın onayına açacağız” diyerek “Marmara Denizi’ni kurtaracağız ve kaderine terk etmeyeceğiz.” dedi.

Olayın geçmişi…

Denizlerdeki sularda halihazırda bulunan tek hücreli canlılar tarafından oluşturulan müsilaj miktarı bu sene ciddi düzeyde artmış ve Marmara Denizi’nde ciddi bir tehlikeye yol açmıştı.

Yapılan araştırmalarda ilk belirlemelere göre bu sene görülen ciddi düzeydeki artışın evsel atık ve fabrika atıkları gibi dış etkenler sebebiyle ve ayrıca deniz suyu sıcaklığın yükselmesi gibi sebeplerle canlıları stres altına soktuğunu ve tek hücreli canlıların daha çok müsilaja sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj sorununu çözümü amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talimat verdiğini söylemişti.

Yorumlar (0)