Bakan Kurum duyurdu: 81 ilde başlıyor

Murat Kurum, "Yaklaşık sıfır enerjili binalar uygulamasını 1 Ocak 2023 itibarıyla 81 kentimizde uygulamaya geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 08.12.2022, 23:17
Bakan Kurum duyurdu: 81 ilde başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 'Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri' programı çerçevesinde 'Para Sohbetleri Açılış Konuşmaları' oturumunda bir konuşma yaptı.



"Yüzde 25 oranında tasarruf yapmayı amaçlıyoruz"

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"İklim dostu kentler anlayışıyla yepyeni bir sayfa açtık. Yaklaşık sıfır enerjili binalar uygulamasını 1 Ocak 2023 itibarıyla 81 kentimizde uygulamaya geçiriyoruz. Bu faaliyetle beş bin metrekareden büyük bütün binaların enerji performans sınıfı minimum B olacak şekliyle yapılmasını ve tükettikleri enerjinin minimum yüzde beşini yenilenebilir enerji kaynaklarından olan ısı pompası, rüzgar türbini ve güneş paneli gibi sistemlerden karşılamalarını mecburi hale getirdik. Bu oldukça önemlidir. Isınma koşulları bozulmadan, enerji tüketimlerinden ortalama yüzde 25 oranında tasarruf yapmayı amaçlıyoruz. Bu hem geleceğimiz adına hem de ülkemiz adına çok kıymetli. Çünkü an itibarıyla baktığımızda işte Ukrayna-Rusya krizi gösterdi ki kendi kendine yetebilen ülkeler kuvvetli ülkeler. Bu anlamda biz de Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu vizyon kapsamında hemen her alanda kendine yetebilen bir ülke olmaya hazırlanıyoruz.



"Liderlik eden, yöneten ülke olmak istiyoruz"

İklim değişikliğiyle mücadele çok önemli bir fırsat. Bu sürece liderlik eden, yöneten bir ülke olmak istiyoruz. Atacağımız her adımda iklim değişikliğiyle mücadeleye öncelik vereceğiz. Bu hususlar ilerleyen dönemde çok daha fazla öne çıkacak. Boşa giden yağmur sularının kullanılması gibi düzenlemeler yaptık. İki bin metrekareden büyük olan parsellerde yağmur sularının depolanmasını mecburi hale getirdik. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemeyle konut arzını artırmak maksadıyla ticaret ve konut alanlarındaki parsellerde yer alan inşa aşamasında veyahut iskan almış olan yaklaşık olarak 50 bin ofisin önümüzdeki yıl itibarıyla konuta dönüştürülmesine olanak sağladık."

Yorumlar (0)