Bakan Kurum: Dereli, bir sene içerisinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'da sel felaketinin en fazla etkilediği Dereli ilçesinin en fazla bir sene içerisinde vatandaşlara teslim edileceğini duyurdu. 

GÜNDEM 02.09.2020, 16:11
Bakan Kurum: Dereli, bir sene içerisinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kısa süre önce sel felaketiyle sarsılan Giresun'a giderek incelemelerde bulundu. 

Bakan Kurum, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçtiklerini kaydeden Kurum, yıkıma uğrayan Dereli ilçesinin tekrar inşa edileceğini bildirdi. 

Kurum, 2021 yılı sona ermeden Dereli ilçesinin vatandaşlara teslim edileceğini aktardı. 

Giresun'da yaşayan halkın Türkiye'nin en uzun süre yaşayan insanları olduğuna dikkat çeken Kurum, insanların sahip oldukları kişilik özelliklerinin uzun ömürlü olmalarına katkı sağladığını ifade etti.

Kurum, burada yaşayan amcaların, söz konusu sel felaketini "farklı" olarak nitelendirdiklerini belirterek, eylem planlarında gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Giresun halkının ağırbaşlı bir tavır sergilediğini vurgulayan Kurum, teşekkürlerini sundu.

Kurum, Giresun'un yanı sıra Karadeniz'de bulunan diğer şehirlerde de çalışmalar yaptıklarını kaydederek, tehlikeli binaların yıkım sürecinin belediyeler ve valiliklerle beraber yürütüldüğünü belirtti.

Sel, deprem ve heyelanla birlikte yaşamanın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Kurum, vatandaşların tehlike altında olduğu bütün alanların belediyelere iletilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurum, hizmet etmekten hiçbir şekilde kaçınmayacaklarına dikkat çekerek, taşınması gereken bütün yapıların taşınacağını söyledi. 

Türk milleti ile dayanışma içerisinde yaraların sarılacağını aktaran Kurum, söz konusu doğal afetlerden daha fazla etkilenmemek için dere yatağında inşa edilen yapılara müdahale edileceğini kaydetti.

Kurum, devletin Giresun'dan işler bitmeden hiçbir şekilde ayrılmayacağını vurgulayarak, yorgun ama huzurlu hissettiklerini ekledi. 

Yorumlar (0)