Bakan Kurum: Deprem bölgesinde hasar tespiti yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de depremin yaşandığı bölgeye giden 37 hasar tespit ekibinin, çalışmalara başladığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Murat Kurum'un Düzce'ye gideceği kaydedildi.

GÜNDEM 23.11.2021, 13:55 23.11.2022, 20:21 Hakan Öksüz
Bakan Kurum: Deprem bölgesinde hasar tespiti yapılıyor

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları paniğe sürükledi. Evlerinden çıkan vatandaşlar, açık alanlarda beklemeye başladı. 50 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Yaralıların tedavisi için Düzce'deki hastanelere kan tedariki yapıldı. Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, gece saat 04.08'de meydana gelen depremden sonra en az 100 artçı sarsıntının kaydedildiğini duyurdu.

Bakan Kurum paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki son durumla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 37 hasar tespit ekibinin bölgeye sevk edildiğini kaydeden Bakan Kurum, 5 adet koordinasyon aracının yanı sıra mobil laboratuvar aracı ile izleme aracının da Düzce'ye gönderildiğini aktardı.

74 kişilik ekip Düzce'de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mühendis ve uzmanlardan oluşan 74 kişilik ekibin Düzce'ye ulaştığına vurgu yaptı. Yapı işleri Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Ankara, İzmir, Konya ve Kayseri gibi illerden hareket ettiğini duyuran Bakanlık, Düzce'ye ulaşan ekiplerin çalışmalarının başladığını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da Düzce'ye gideceği kaydedildi.

Yorumlar (0)