Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması

Murat Kurum, "An itibarıyla Marmara Denizi'nde müsilaj sorunu yok. Bilim insanlarımızdan aldığımız görüş, tavsiye ve fikirler de bu noktada kısa dönemde bir müsilajla karşılaşmayacağımız yönünde." dedi.

GÜNDEM 18.04.2022, 19:56
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması

Kocaeli'ne bağlı İzmit ilçesindeki Erenler Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bina yıkımına iştirak eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Yine görülebilir"

Marmara Denizi'ndeki müsilaj ile ilgili soru üzerine Kurum, şöyle konuştu:

"An itibarıyla Marmara Denizi'nde müsilaj sorunu yok. Bilim insanlarımızdan aldığımız görüş, tavsiye ve fikirler de bu noktada kısa dönemde bir müsilajla karşılaşmayacağımız yönünde. Tabii müsilaj yine görülebilir. Bu kapsamda gerekli adımlarımızı atıyoruz. Bu hususta hem acil hem de orta ve uzun vadede atılması gereken adımları tek tek belirledik. Tüm kirleticileri tespit ettik. Biyolojik tesislerin ve arıtma tesislerinin sayısını artırdık. 3 senelik bu programa, bütün belediyeler imza attı. Her kurum üstüne düşeni yapacak. Biz de her adımın takipçisi olacağız. Temiz bir Marmara için elimizden geleni yapacağız.

"Gerekirse kapatırız"

Kirleticileri anbean takip ettiklerini ve takip etmeyi sürdüreceklerini aktaran Bakan Kurum, "Çok yakın dönemde Kocaeli'ndeki, Körfez'deki dip çamuru temizleme sürecini de Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle müjdeleyeceğiz. Bu da kent adına, müsilajla mücadele vermek adına çok kıymetli bir proje." diye konuştu.

Kentte 13 Nisan tarihinde Gölcük Kavaklı Sahili'nde hayvansal atık görüldüğüne yönelik ihbar üzerine ekiplerin teyakkuza geçtiğini belirten Bakan Kurum, bahse konu atıkların Lütfiye köyünden getirildiğini ve Beyoğlu Deresi'ne atıldığını, dereden de sahile taşındığının tespit edildiğini, bahse konu işletmelere 367 bin TL idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Bakan Kurum, bahse konu bölgede denetimlerin sürdüğünü, gerektiği durumlarda işletmelere kapatma cezası da uygulanabileceğini sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)