Bakan Kurum'dan Marmara'daki korkunç görüntülere ilişkin açıklama

Bakan Kurum, Marmara Denizi'nde meydana gelen müsilaj problemine ​küresel ısınma neticesinde deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki kirlilik ve durağanlığın sebep olduğunu söyledi.

GÜNDEM 01.06.2021, 00:48
Bakan Kurum'dan Marmara'daki korkunç görüntülere ilişkin açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, deniz salyasının (müsilaj) ülkemizin denizlerini tehdit eden en önemli problemlerden biri olduğunu dile getirerek, Marmara Denizi'nde görülen çevresel sorunlara 'ortak akılla' çözüm üreteceklerini kaydetti.

"300 kişilik ekiple denetliyoruz"

Küresel ısınma neticesinde deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki kirlilik ve durağanlığın müsilaja yol açan sebepler olarak öne çıktığını belirten Kurum, 300 kişilik ekiple birlikte Marmara Denizi'ndeki 91 konumu, karada ise tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini açıkladı.

"Belediyelere büyük iş düşüyor"

Çalışmaları üniversitelerle ve yerel yönetimlerle beraber yürüttüklerini kaydeden Kurum, bu hususta belediyelere büyük işler düştüğünün altını çizdi.

Bakan Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek bütün tarafların katılımıyla 4 Haziran tarihinde 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Problemi ve Çözüm Önerileri' çalıştayını gerçekleştireceğiz. 6 Haziran tarihinde de 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı vatandaşlarımızla paylaşacağız." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)