Bakan Kurum'dan kira zamları yorumu: Açıklayacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, "Ayrıntılar 10 ila 15 gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak." dedi.

GÜNDEM 25.05.2022, 23:06 26.05.2022, 01:50 Hakan Öksüz
Bakan Kurum'dan kira zamları yorumu: Açıklayacağız!

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira artışları konusuna değindi. Her konuda olduğunu gibi bu konuda da vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Kurum, tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlardan dolayı konut yapımlarının yavaşladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ağustos ayında sosyal konutlarla ilgili bir müjde vereceğini kaydeden Bakan Kurum, projelerin özellikle alt gelir grubundaki vatandaşları ilgilendireceğini söyledi.

"Kiracı yasal süreç başlatabilir"

Borçlar Kanunu'nun Türkiye'deki kira sözleşmesi süresini belirlediğini kaydeden Bakan Kurum, "Kiralarda TÜFE hariç güncelleme, her 5 yılda bir yapılabiliyor. Bunun dışındaki her türlü uygulamanın kanuna aykırı olduğunu söylemek gerekir. Aksi durumda kiracı yasal süreç başlatabilir. Kira artışlarında da fırsatçılık yapanlar çıkıyor. Bunlar takip ediliyor. Şikayeti olan vatandaşlar, bakanlıklara başvurabilir." ifadelerini kullandı.

"Ayrıntılar 10 ila 15 gün içerisinde açıklanacak"

Kira artış oranlarına ilişkin 4 bakanlığın ortak bir çalışma yürüttüğünü aktaran Kurum, "Ayrıntılar 10 ila 15 gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak. Fahiş kira artışlarına müsamaha gösterilmyecek. Kira güncellemeleri ile ilgili yapacağımız düzenlemeyle birlikte hem kiracılar hem de ev sahipleri mağdur edilmeyecek." dedi.

Yorumlar (0)