Bakan Kurum'dan Kaz Dağları açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kaz Dağları'nda söylendiği gibi 195 bin ağaç kesilmediğini söyledi. Kurum, "13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir. 13 bin ağaca ilişkin hemen 14 bin fidan dikimi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 07.08.2019, 18:16
Bakan Kurum'dan Kaz Dağları açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birtakım ziyaretler ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Isparta'ya geldi. 

Bakan Kurum, Valilik Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından il değerlendirme toplantısına katıldı.

"BİZİM HASSASİYETİMİZ HERKESTEN FAZLA"

Son dönemde çevrecilikle ilgili hassasiyetin herkesten çok kendilerini memnun ettiğini belirten Bakan Kurum, "Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vizyonunda çevreci bir parti olarak bugüne kadar attığımız adımlara baktığınızda çevremizi, doğamızı koruyacak birçok adım attık. Yapmış olduğumuz sadece 13 millet bahçesinde 850 bin ağaç diktik ve dikmeye devam ediyoruz. Kişi başı yeşil alan miktarı şu an 7-8 metrekarelerde, hedefimiz 15 metrekareye çıkarmak. Bizim çevreye ilişkin hassasiyetlerimiz ve sayın liderimizin hassasiyeti herkesin üzerindedir" diye konuştu.

"195 BİN AĞAÇ KESİLMEDİ"

Kaz Dağları ile ilgili de açıklama yapan Bakan Murat Kurum, "Söz konusu alan Kaz Dağları'nda değildir. Kaz Dağları'na 40 kilometre mesafededir. Söylendiği gibi 195 bin ağaç kesilmemiştir. 13 bin ağaç kesildiği belirlenmiştir. 13 bin ağaca ilişkin hemen 14 bin fidan dikimi sağlanmıştır ve bu konuda da çevre hassasiyeti dediğim gibi herkesin önündedir. Bu noktada herkesten bu hassasiyetlerinden ötürü de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hassasiyetleri gözeteceğiz." dedi.

Yorumlar (0)