Bakan Kurum: Bin 227 arama kurtarma ekibiyle çalışmalar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bornova Kriz Merkezi'nde yaptığı açıklamada, sahada bin 227 arama kurtarma ekibinin son sürat çalışmalarına devam ettiğini duyurdu.

GÜNDEM 30.10.2020, 20:58 30.10.2020, 22:05
Bakan Kurum: Bin 227 arama kurtarma ekibiyle çalışmalar devam ediyor

Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül İzmir depreminin ardından İzmir Bornova’daki kriz merkezinde basın açıklaması yaptı.

Yıldırım: Bütün amacımız insanları sağ olarak enkazdan çıkarabilmek

Yıldırım, hasarlı olan binalardaki arama kurtarma çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü kaydederek, “Adeta bir yarış var. Bütün amacımız, insanları sağ olarak enkazın altından kurtarmayı başarmak.” dedi.

Murat Kurum: Sahada bin 227 arama kurtarma ekibimiz var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada Seferihisar açıklarında 6,6 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini kaydetti. Kurum depremin ardından 114 artçı depremin olduğunu daha söyleyerek depremin Manisa, Çanakkale, Aydın ve Muğla’da hissedildiğini söyledi.

Kurum, 4 binada enkaz başında arama kurtarma çalışmalarının yapıldığını söyleyerek sahada bin 227 arama kurtarma ekibinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

Vatandaşlara uyarı

Kurum ayrıca canlı yayında vatandaşlara hasarlı olduklarını düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmemeleri gerektiğini söyledi.

Bekir Pakdemirli: İnşallah daha çok Buselerimiz kurtulur

Enkaz bölgesinde enkazın altındaki minik Buse ile konuşan Bekir Pakdemirli, sahadaki ekiplerin çalışmalarını son sürat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgenin hava durumuna ilişkin ise Pakdemirli beş gün içerisinde Türkiye’de birçok ilde kuvvetli yağışın beklendiğini fakat İzmir ve çevresinde yağışın beklenmediğini kaydetti.

Pakdemirli, “İnşallah daha çok Buselerimiz kurtulur, binaların altında kalan her vatandaşımız çıkartılır.” dedi.

Yorumlar (0)