Bakan Kurum açıkladı: Yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin başlatılacağını duyurdu. 

GÜNDEM 21.02.2020, 13:03 21.02.2020, 13:11
Bakan Kurum açıkladı: Yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kentsel Dönüşüm Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum, ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin başlatılacağını kaydederek, "İlçelerimizde acil öncelikli dönüştürülmesi gereken alanların iletilmesini istemiştik. Strateji belgelerinin tamamlanması devam ediyor. 12 ilçeden belgeler geldi. Diğer ilçelerden de gerekli belgeler tamamlanarak kentsel dönüşüm adımları ve hamlelerini atmış olacağız." dedi. 

"Tarihî surların üzerine Millet Bahçesi yapılacak"

Toplantı sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bir komisyon kurulacağını aktaran Kurum, "Bu komisyon, vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, hızlı bir şekilde dönüşüm sürecini yürütecek, dönüşüm sürecinde kira yardımı vb. gibi birçok düzenlemeleri yapacak. " ifadelerini kullandı.

Kurum, Fatih ilçesinde tarihî surların üzerine Millet Bahçesi yapılacağını belirtti.

"Esenler'de 60 bin konutluk örnek proje başlatıldı"

Öte yandan, Esenler ilçesinde de 60 bin konutluk örnek bir proje başlatıldığını duyuran Kurum, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kentsel dönüşüm sürecini tamamlayacağız" diye ifade etmişti. 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. 1 milyon sosyal konutun yapımını yaptık. Projeler başlattık. Başakşehir'de, Üsküdar'da, Bağcılar'da bir çok ilçemizde projelerimizi başlattık. Beyoğlu'nda Sütlüce'de Hacıhüsrev Mahallesi'nde dönüşüm projelerini başlattık ve üzerine gideceğiz." diye konuştu. 

"Siyaset üstü bakış açısıyla yapacağız"

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bakış açısıyla yapılacağını kaydeden Kurum, "Ben bu koltukta otururken İstanbul'da kentsel dönüşüm için doğru bir adım atmam önemli. Ben bu işleri yapabiliyorsam bakanlığa devam edeyim. Belediye başkanlarımız da... Bu işleri yapamıyorsak eğer bu görevlerde olmayalım istiyoruz. Gelin riskli binalarımız için risk tespit talebinde bulunalım.'' açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)