Bakan Kurum açıkladı: Denizde toplanacak müsilaj kalmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 aydır aralıksız süren çalışmalar neticesinde deniz salyasından denizin temizlendiğini ifade etti.

GÜNDEM 08.07.2021, 15:16 10.07.2021, 09:40
Bakan Kurum açıkladı: Denizde toplanacak müsilaj kalmadı

Geçtiğimiz aylarda Marmara Denizi'nde görülen ve çevre sağlığını olumsuz bir biçimde etkilejen müsilajla mücadelede ilk sonuçlar başarıya ulaştı.

Bakanlık tarafından her aşamasının izlendiği ve bölgede incelemelerin gerçekleştirildiği Marmara Denizi'nde artık müsilaj kalmadı.

Bakan Kurum çalışmalarda bizzat bulunarak 7 Temmuz'dan itibaren mücadelede birinci ayın geride kaldığını ifade etti.

"Denizde müsilaj kalmadı"

Bakan Kurum, birinci ay sonunda denizde toplanacak müsilajın kalmadığını paylaşarak, "Denizde toplanacak müsilajın olmamasından dolayı 7 Temmuz tarihinde deniz salyası temizlik çalışması gerçekleştirilmedi. Bugün ve sonrasında tekrar müsilaj olmasından dolayı temizliğe bütün hızıyla devam edeceğiz. Belediye ile valiliklerimize ve bilim insanlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

47 işletme faaliyetten çıkartıldı

Bakan Kurum 30 gün içerisinde yapılan çalışmaları paylaşarak, "Denetimlerin otuzuncu gününde toplamda 9 bin 532 denetim yapıldı, mevzuata aykırı bir şekilde davranan işletmelerin 47 tanesi faaliyetten men edildi, 154 tanesine ise 19 milyon 589 bin TL'lik idari para cezası kesildi. Artık Marmara'mız dünden daha mavi ve temiz..." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan ekip arkadaşlarına teşekkür mesajı

Bakan Murat Kurum sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün ve sonrasında tekrar deniz salyası olması durumunda temizliği aynı şekilde sürdüreceğiz. Belediyelerimize ve Valiliklerimize, bilim insanlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.

1 aydan beri gece gündüz demeksizin özverili bir şekilde sahada çalışan ekip arkadaşlarımın yüreğine, emeğine sağlık."

Yorumlar (0)