Bakan Kurum: 857 okulda hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 857 okulda hasar tespit edildiğini ve söz konusu okullarda hiçbir şekilde eğitim-öğretim faaliyetinin yapılmayacağını ifade etti. 

GÜNDEM 07.11.2020, 12:10
Bakan Kurum: 857 okulda hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından bugün itibarıyla 61 bin 735 binada ve 348 bin bağımsız alanda hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.

"5 okul ağır hasarlı" 

Bakan Kurum, 857 okulda hasar tespit edildiğini belirterek, söz konusu okullardan 5'inin ağır hasarlı olduğunu ve 18'inin ise orta hasarlı olduğunu ifade etti. 

"En yakın okula gönderilecekler"

Kurum, söz konusu okullarda okuyan öğrencilerin kendi mahallelerinde bulunan en yakın okula transfer edileceklerini ve hasarlı hiçbir okulda eğitim-öğretim faaliyetinin yapılmayacağını kaydetti.

"Toplam sayı 309'a yükseldi"

İzmir'de ağır hasara uğrayan, acil yıkılması gereken ve yıkılan binaların toplam sayısının 309'a, bağımsız alanların toplam sayısının ise 4 bin 425'e yükseldiğini belirtti. 

Kurum, 5 bin civarında binanın ise orta hasarlı olduğunu ifade etti.

"Taşınma ve kira yardımları başladı"

Ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar için taşınma ve kira yardımlarının başladığını duyuran Kurum, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Kurum, ağır hasarlı binalar için ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara ise 5 bin liralık yardım yapıldığını belirterek, orta hasarlı binalar için de ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara ise 2 bin 500 lira ödeme yapıldığını söyledi. 

"Hasar tespitlerini internetten öğrenebilirler"

Vatandaşların hasar tespitlerini "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden öğrenebileceklerini hatırlatan Kurum, TOKİ'nin bir ay içerisinde konut inşasına başlayacağını ve söz konusu konutların bir sene içerisinde vatandaşlara teslim edilebileceğini ekledi.

Yorumlar (0)