Bakan Koca TURKOVAC aşısı oldu

Fahrettin Koca, “Yurttaşlarımıza hatırlatma dozlarını TURKOVAC ile yaptırmalarını öneriyorum. Yarın itibarıyla özellikle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanacak.” dedi.

GÜNDEM 29.12.2021, 20:44 29.12.2021, 21:16
Bakan Koca TURKOVAC aşısı oldu

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne geldi. Bakan Koca, hatırlatma dozunda TURKOVAC'ı tercih etti. Diğer yandan, Koca'ya, Bilim Kurulu üyeleri de eşlik ederek TURKOVAC aşısı oldu. 


"Yarın itibarıyla başlıyoruz"

Burada bir konuşma yapan Koca, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün çok önemli bir gün. Yerli aşımızın acil kullanım onayı aldığının müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte vermiştik. Yerli aşımızı salgın nedeniyle yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza adıyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. TURKOVAC, 50 yılın ardından hücreden başlayarak üretim adımına kadar gelen ilk yerli aşımız. 50 sene sonra tamamen yerli, Türk bilim insanlarımızca geliştirilen TURKOVAC'ın çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Yerli aşıyı bekleyen çok sayıda kişi olduğunu biliyorduk. Herkesi yerli aşı olmaya davet ediyorum. Yurttaşlarımıza hatırlatma dozlarını TURKOVAC ile yaptırmalarını öneriyorum. Yarın itibarıyla özellikle şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanacak."















Yorumlar (0)