Bakan Koca: Tüm Türkiye İstanbul'la temaslı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, her 10 vakanın 4'ünün İstanbul'da olduğunu söyleyerek, tüm Türkiye'nin İstanbul'la temaslı olduğunu söyledi. Koca, temaslılığın günlük İstanbul'a geliş gidişlerin fazla olduğu şehirlerde yüksek olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM 28.10.2020, 19:14 28.10.2020, 21:37
Bakan Koca: Tüm Türkiye İstanbul'la temaslı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgınına ilişkin İstanbul’da basın açıklaması yaptı.

İstanbul’da salgının artışına dair önemli açıklamalarda bulunan Koca, ülke içindeki virüsün yüzde 40’ının İstanbul’da olduğunu söyledi.

“Her 10 kişinin 4’ü İstanbul’da”

Testi pozitif olan her 10 hastanın 4 tanesinin İstanbul’dan çıktığını kaydeden Bakan Koca, bütün İstanbulluları salgına dair dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Fahrettin Koca açıklamasında, “İlk defa bir toplantımızı Ankara’nın dışında gerçekleştirdik. Bilim insanlarımızın katılmış olduğu toplantı az önce bitti. Bu toplantı öyle sıradan bir olay değil. Üç gün öncesinde İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayıları arasında yüzde 40’a ulaştığını söyledim. Bu da demek oluyor ki her virüse yakalanan her 10 kişiden 4’ü İstanbul’dadır. Teyakkuzdayız. Bu durum bize olduğu kadar size de büyük bir sorumluluk yüklüyor.” dedi.

“İstanbul’da ortalama vaka artışı yüzde 85’in üzerinde”

Koca açıklamasının devamında ise, “Ortalama olarak vaka artışı yüzde 85’in üzerindedir. Bu oran korkutucu. Artış özellikle İstanbul’a günlük olarak geliş gidişlerin fazla olduğu şehirlerde yüksektir. Balıkesir ve Tekirdağ yüzde 96, Bilecik Düzce yüzde 99, Sakarya yüzde 76, Kırklareli yüzde 71, Kocaeli ise yüzde 63’tür. Bütün iller İstanbul’la temaslıdır.”

Yorumlar (0)