Bakan Koca'nın açıklaması sonrası ilk normalleşme kararı Bartın’dan...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından 1 Mart itibarıyla normalleşme süreçlerin her ile özgü olmak üzere şehir valilerinin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla alınacağını ifade ederken kısıtlamaların esnetilmesine ilişkin ilk kararı alan il ise Bartın oldu.

GÜNDEM 20.02.2021, 13:08
Bakan Koca'nın açıklaması sonrası ilk normalleşme kararı Bartın’dan...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisiyle mücadele dahilinde normalleşme sürecinin, 1 Mart’tan itibaren belirtilen kriterlerle 4 risk seviyesinde valilerin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarıyla başlayacağını kaydetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca, “Normalleşmeye yönelik adımları titizlikle takip ediyoruz. Yerinde bir karar dönemiyle kademeli bir normalleşme olacak. 1 Mart’tan itibaren belirlenen kriterlerle 4 risk seviyesi için il valilerimizin önderliğindeki kurullarımızla normalleşmeye yönelik adımlar başlayacak.” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü: Kısıtlamaların kontrollü azaltılmasına hazırız

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise bugün yaptığı açıklamada, “Süreç olarak iyi durumdayız, hasta sayılarımız minimalize konumda. Şu anda Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart itibarıyla kısıtlamaların azaltılması için hazırız.” dedi.

İlk normalleşme adımı Bartın’dan

Bakan Koca’nın açıklamasıyla ilk normalleşme kararı alan şehir Bartın oldu. Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu toplantısı sonrasında normalleşmeye ilişkin yeni kararlar açıklandı.

Şehirde 1, 2, 3, 4 ve 8. sınıflar ile 12. sınıflar için eğitim yüz yüze haftada 5 gün yapılacak. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise ikişerli gruplar halinde yürütülecek.

Bartın Üniversitesi için bahar dönemi teorik eğitimler YÖK kararları doğrultusunda bütünüyle çevrimiçi olacak. Uygulamalı eğitimler ise en uygun koşullarda yüz yüze yapılabilecek.

65 yaş pazar kısıtlamaları…

65 yaş üzeri için pazar yerleri kısıtlamaları 1 Mart 2021 itibarıyla kaldırılacak.

Kafe ve restoranlar…

Restoran, kafe, kahvehane kıraathane ve çay ocağı gibi yerlerin ise hangi koşullarda açılacağı bakanlığın şehirler bazında belirleyeceği 4 aşamalı risk sınıflandırılmasının ardından değerlendirmeye alınacak.

Yorumlar (0)