Bakan Koca, müjdeyi veriyorum, deyip paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada HES mobil uygulamasına riskli alanlar özelliğinin eklendiğini ve yakında tüm Türkiye için hizmete açılacağını paylaştı.

GÜNDEM 19.08.2020, 20:18 19.08.2020, 22:36
Bakan Koca, müjdeyi veriyorum, deyip paylaştı

Koronavirüs sebebiyle yeniden toplanan Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca kamuoyuna açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

Vaka sayılarının uzun bir süredir yükselişte olduğunu kaydeden ve son 1.5 ayın en yüksek hasta sayısına ulaşıldığını hatırlatan Koca, uyarılarını tekrarladı.

Test sayısı 100 bini bulacak

Başlangıçta 30-40 bin olan test sayısının bugünlerde 80 binlerin üzerine çıktığını ifade eden Bakan Koca, yakında bu sayının 100 bini de günlük olarak geçeceğini ifade etti.

HES uygulamasına "riskli alan" özelliği

Koca toplantıda HES mobil uygulamasına ilişkin önemli bir bilgi paylaştı. Artık uygulamaya riskli alan özelliğinin geldiğini ifade eden Koca, ilk kez Kırıkkale'de denenen bu özelliğin yakında tüm Türkiye'de hizmete gireceğini söyledi.

İlaç tedavilerine ilişkin sorun yok

Koronavirüsle mücadelede hekimlerin tele tıp adı verilen sistemle hastalarla doğrudan görüşme yaptığını vurgulayan Koca, tedaviye erişimin kolaylaştığını ve riskli gelişmelere karşın her an önlem alındığını kaydetti. İlaç tedavilerine yönelik de sıkıntının olmadığını ifade eden Koca, antiviral ilacın yerli üretimine 4 firma tarafından başlandığını duyurdu.

Yorumlar (0)