Bakan Koca müjdeleri peş peşe duyurdu

Fahrettin Koca, istifa eden veyahut son yapılan TUS'taki (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başarısıyla bir uzmanlık eğitim programına yerleşenlerin, bir kereye mahsus olacak şekilde kanunda kaydedilen süreleri beklemeksizin asistanlık görevine başlayabileceğini duyurdu.

GÜNDEM 20.04.2022, 22:29 21.04.2022, 15:30
Bakan Koca müjdeleri peş peşe duyurdu

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Her ne şekilde olursa olsun istifa etmiş olan ve son TUS'taki başarısıyla araştırma ve eğitim hastaneleri dahil olmak kaydıyla bir uzmanlık eğitim programına yerleşenler, bir kereye mahsus olacak şekilde kanunda kaydedilen süreleri beklemeksizin asistanlık görevine başlayabilecek." dedi.

Fahrettin Koca, halihazırda YÖK (Yükseköğretim Kurulu) kadrosunda asistanlık eğitimi süren uzmanlık öğrencilerinden mevzuat gereğince nakil hakkı kazananların talepleri olması durumunda SBA (Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakülteleri) kadrosuna geçiş yapabileceklerini ifade etti.

Sıkça sorulan soruyu da yanıtladı

Bakan Koca, yaptığı bir diğer paylaşımda ise şunları kaydetti:

"Doktorluk görevinden ayrılan, DHY (Devlet Hizmeti Yükümlüğü) kurasının ardından göreve başlamadığı için görevden çekilmiş olarak sayılan ve daha evvel bir programa yerleşmesine rağmen devam etmeyenler 2022'deki ilk dönem TUS kontenjanlarındaki üniversite ve eğitim-araştırma hastaneleri kadrolarını seçebilir mi? Evet."
 

Yorumlar (0)