Bakan Koca: Kapımız her gelene açık değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koyarken, Türkiye konusunda kaygısı yok. Riskli ülke listesinde yer almıyoruz. Tabi, bu süreçte, eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız, dünyadan her gelene açık değil. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar." dedi.

GÜNDEM 14.03.2020, 00:47
Bakan Koca: Kapımız her gelene açık değil

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Sağlık Bakanlığı'ndaki toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan koronavirüzle ilgili alınan son kararlarla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan son gelişmelerle ilgili gece bir paylaşım yaptı. Bakan Koca paylaşımında sıkı tedbirler alınması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Kapsamı genişletiyoruz"

"SON 24 SAAT İÇİNDE AVRUPA’DA yeni vakalar: İspanya: 825, Hollanda: 111, Danimarka: 232, İtalya: 2.651, Belçika: 47, Norveç: 85, Avusturya: 179, Fransa: 591, Almanya: 802… Gidiş-dönüş yasak kapsamını genişletiyoruz. TEDBİRLERİ NE KADAR SIKI TUTARSAK, TEHDİT O KADAR ZAYIFLAR."

''Kapımız her gelene açık değil"

"ABD, 54 ÜLKEYE SEYAHAT KISITLAMASI koyarken, Türkiye konusunda kaygısı yok. Riskli ülke listesinde yer almıyoruz. Tabi, bu süreçte, eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız, dünyadan her gelene açık değil. TEDBİRLERİ NE KADAR SIKI TUTARSAK, TEHDİT O KADAR ZAYIFLAR."

"Kuralları çok sıkı uygulamak zorundayız"

"ÖNÜMÜZDEKİ 4-5 HAFTA son derece önemli. Bu dönemde virüsten korunma kurallarını çok sıkı bir şekilde uygulamak zorundayız. Bunu yaparsak tablo değişecektir. TEDBİRLERİ NE KADAR SIKI TUTARSAK, TEHDİT O KADAR ZAYIFLAR."

Yorumlar (0)