Bakan Koca duyurdu: BioNTech ve Sinovac aşısında yeni karar

Fahrettin Koca, koronavirüs gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "1. doz aşısı tamamlanan yurttaşlarımız için Sinovac aşısını olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, BioNTech aşısı olanlar ise 2. doz aşılarını ilk dozdan 3 hafta sonra yaptırabilecekler." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 14.07.2021, 21:14 15.07.2021, 17:48
Bakan Koca duyurdu: BioNTech ve Sinovac aşısında yeni karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

"60 milyonu aştık"

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"60 milyonu aşkın aşı uyguladık. Kurban Bayramı'ndan önce 18 yaş ve üstü yurttaşlarımızın en az 1 doz aşılanmasını hedef olarak belirlemiştik. Normal hayata dönüş için aşılama çok önemli.

"Maviye dönen kentlerimiz bizi heyecanlandırıyor"

Kentlerimizdeki aşı doz uygulamalarını sizlerle anlık olarak paylaşıyoruz. Günlük olarak paylaştığımız haritada maviye dönen kentlerimiz bizi heyecanlandırıyor. Normal yaşama giden yolda tek umudumuz maviye dönen kentlerimiz.

"Vakalar yükselme eğiliminde"

Son haftalarda vaka sayılarında bir yükselme eğilimi söz konusu. Eski ve acı deneyimlerimiz bunu kontrol etmenin çok maliyetli bir şey olduğunu ortaya koyuyor. Vakaların yükseldiği kentlerimiz ile aşılanma oranı arasında paralellik var. Sevindirici olan ise artan vaka sayıları, can kaybı sayılarını artırmıyor. 

"Son bayram olacak..."

Kurban Bayramı'nda bir araya gelirken kesinlikle önlemlerden taviz vermemeliyiz. Önlem almamak elimizdeki silahları etkisiz kılabilir. Bu bayram birbirimizle sarılmadan geçen son bayram olacak.

İki doz arası süre düşürüldü

Bilim Kurulumuz aşı uygulaması hususunda da bazı güncel gelişmeleri yeniden değerlendirdi. Elde edilen yeni bilgi ve deneyimlere göre 1. doz aşısı tamamlanan yurttaşlarımız için Sinovac aşısını olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, BioNTech aşısı olanlar ise 2. doz aşılarını ilk dozdan 3 hafta sonra yaptırabilecekler.

"Telafisi zor günlerle karşı karşıya kalabiliriz"

Aşılama programımızın başarısına karşın vaka sayılarında artış eğilimi, salgının henüz sona ermediğinin göstergesidir. Kısıtlamaları yeniden gündeme getirmeyi elbette düşünmüyoruz ancak aşımızı olmazsak ve tedbirlere uymazsan telafisi zor günlerle karşı karşıya kalabiliriz. 

Şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve mutlulukla nice bayramlara sevdiklerinizle birlikte ulaşmanızı temenni ediyorum."

Yorumlar (0)