Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üzerine aşılama başlıyor

Bakan Koca, bilim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koca, yarın itibarıyla 35 yaş üzeri vatandaşların aşılama sürecinin başlayacağını duyurdu.

GÜNDEM 16.06.2021, 18:55 16.06.2021, 19:10
Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üzerine aşılama başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı tedariki, yeni teslimatlar ve aşılamada geçilecek yeni yaş kategorilerini konuşmak üzere bir araya geldi.



35 yaş üzeri yarın aşılanıyor

Toplantının akabinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, YouTube kanalı üzerinden önemli açıklamalar yaptı. Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Yarından itibaren 35 yaş üzeri vatandaşlarımıza aşı randevusunu açıyoruz.

Şu ana dek 37 milyon doz aşı uygulandı.

Halkımıza ve sağlık ekibimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Güçlü alt yapımızın tesis ettiği güvenden emin olacaksınız. 

Yerli aşı hususunda yeni yetenekler kazanıyoruz. Buna çok yaklaştığımıza şahit oldum.

Bu yaz koronavirüs haberlerinden kurtulduğumuz son yaz mevsimi olacak. Hepimiz sevdiklerimizle aramızdaki mesafeden kurtulacağız. Normalleşme sürecinde kontrolü kaybettiğimiz zaman virüsün varlığının vaka tablolarına yansıyacağını hepimiz biliyoruz. 

Pozitif vaka sayılarımız düşüyor fakat 80 binden fazla mevcut vaka sayımız olduğunu göz ardı edemeyiz. Bu yaz da önlemleri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tümünün aşı ile güvenli hale geleceği ana dek riskli ortamlardan uzak duralım.

Son sözüm ise lütfen en kısa zamanda aşınızı yaptırın."

Yorumlar (0)