Bakan Koca'dan yaralı madenci açıklaması: "2 madencimiz solunum cihazında"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'dan getirilmiş olan ve İstanbul'da tedavileri devam eden maden işçilerinin sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 22.10.2022, 09:46 23.10.2022, 08:05
Bakan Koca'dan yaralı madenci açıklaması: "2 madencimiz solunum cihazında"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, "Bartın'daki maden kazasında yaralanıp, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilen 6 hastamızın akrabalarıyla bir araya gelerek detaylı bilgi verdim." sözlerini kullandı.

"2 hastamız solunum cihazında"

Hastaların durumuyla ilgili ailelere bilgi verdiği anlara yönelik videoyu da sosyal medyadan paylaşan Koca, buradaki konuşmasında, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisini aktardı.

Yaralılardan İbrahim Çeliktaş ile ayakta görüşmesine ilişkin anların da paylaşıldığı videoda Koca, "İbrahim yürüyebiliyor. Ayakta, genel durumu iyi. Ciddi bir sorunu yok görünüyor." diye konuştu.

Koca, "2 hastamız Remzi Taşkömür ve Ayhan Akgül solunum cihazında, doğrusu ekstübe oldu. Ayhan'ın durumu önceden daha kritikti. Artık daha iyi. Kendisiyle de görüştüm. Bilinci yerinde. Hadisenin nasıl olduğunu biliyor. Genel durumu iyiye doğru gidiyor fakat yanıkları çok olduğu için şu an biliyorsunuz daha farklı, hemodinamik açıdan problemler karşımıza çıkar. O süreci atlattık. Bundan sonrası için enfeksiyon süreci daha ağır bir problem olarak karşımıza çıkacak." açıklamasını yaptı.

Remzi Taşkömür'ün de durumunun iyi olduğu bilgisini aktaran Koca, "Remzi ile de konuştuk. Remzi de konuşuyor. Remzi'nin durumu iyi. Besleniyor. Genel durumu iyi." sözlerini kullandı.

Bakan Koca, yaralılardan Taner Şen'in de durumunun ağır olduğunu söyleyerek, "Kalbi 20 dakika canlandırmanın ardından geriye dönmüştü. Taner şu an durumu en ciddi olan yaralımız, baştan beri böyleydi. O ciddiyetini koruyor. Fakat genel durumu şu an stabil giden, daha kötüye değil fakat kritik bir süreçte. Bundan sonrası için enfeksiyon, septik şok tabloları ile mücadele edilecek." açıklamasını yaptı.

"Elimizden geleni yapıyoruz"

Koca, yaralılardan İzzet Ak'ın da şu anda solunum cihazına bağlı olduğu ve durumunun kritik olduğunu belirtirken, Taner Şen'den sonra ikinci kritik hasta olarak değerlendirilen Ak'ın durumunun stabil gittiğini aktardı.

Yaralılardan Erol Bulduk'un da solunum cihazına bağlı olduğunu söyleyen Koca, Bulduk'un durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Bakan Koca, hastanedeki doktorların yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, "Özellikle yalnızca bir iki hocamız değil. Yoğun bakım doktoru, enfeksiyon doktoru, yanıkla ilgili özelleşmiş cerrah arkadaşlar, plastik cerrahlar ve hastanenin yetkin olarak gördüğümüz arkadaşlarımızı sürece dahil ettik. Yalnızca Çam Sakura'daki hocalarımız değil zaten onu biliyorsunuz. Elimizden gelen neyse onu yapma gayreti içindeyiz." şeklinde konuştu.

Bugün Akdeniz Üniversitesinden Plastik Cerrah Özkan'ın da ayrıca hastaneye geldiğini ve hastaları beraber ziyaret ettiklerini söyleyen Koca, bundan sonra hastaların teker teker üzerinde durarak değerlendireceklerini aktardı.

Sağlık Bakanı Koca, "İnşallah en yakın zamanda tüm kardeşlerimiz sevdiklerine ulaşır diye temenni ediyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)