Bakan Koca'dan 'Can kayıpları eksik gösteriliyor' iddiasına net yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada can kayıplarının eksik gösterildiğine ilişkin kamuoyundaki iddiaların hiçbir şekilde gerçeği doğru olmadığını kaydetti.

GÜNDEM 30.09.2020, 19:58 30.09.2020, 21:49
Bakan Koca'dan 'Can kayıpları eksik gösteriliyor' iddiasına net yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Koca, yaptığı açıklamalarda daha çok Türkiye'de olan vaka sayılarının artmaya başladığı gün itibariyle kamuoyunda başlayan verilerde şeffaflık ilkesinin ihlal edildiğine dair eleştirilere yanıt verdi.

"Can kayıplarımıza saygı gösterin"

Fahrettin Koca, "Can kayıplarına ilişkin ilginç iddialar bulunuyor. Konuya ilişkin tartışma galibiyeti bekleyenlere sesleniyorum. Eğer sayısal bir galibiyet arıyorsanız lütfen ruhaniyeti çiğnemeyin, kaybettiğimiz canlara saygı gösterin.

Skor arayışı içinde olanlar, vakaları yüksek göstermeye çalışanlar dayanağı nerede arıyor? Bir tanesi belediyelerin e-devlet veri tabanlardaki defin sayıları öteki ise TÜİK'tir. Bu iki ayrı veri tabanını birlikte karşılaştırıp yanlış yorumlamalar yapılıyor." dedi.

Koca açıklamasının devamında şunları söyledi:

Ankara ve İstanbul'un son durumu

Yorumlar (0)