Bakan Koca'dan 'atama' müjdesi

40 bin sağlık personeli alınacağını dile getiren Fahrettin Koca, "KPSS puanına bakılarak, ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.11.2021, 22:09
Bakan Koca'dan 'atama' müjdesi

Sağlık Bakanlığı'nın 2022 bütçesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanı Koca, önemli açıklamalarda bulundu.

"Ar-Ge tesisinin projesi tamam"

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"50 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezi'nin projesi tamamlandı, ilerleyen günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz.

Fiyatı 700 dolar olan ilaç yerine 35 kat daha ucuza alacağımız ilacı (Molnupiravir) çok yakında yurttaşlarımızla buluşturacağız.

"SMA testi zorunlu olacak"

Evlilikten evvel SMA taramalarını mecburi hale getiriyoruz. Doğan her bebeğe sene bitmeden topuk kanından SMA taraması yapmaya başlayacağız.

"40 bin sağlıkçı alınacak"

KPSS puanına bakılarak, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık çalışanı ve kurayla da 10 bin sağlık işçisi alımı gerçekleştirilecek.

Mesainin ardından çalışmanın tamamen isteğe bağlı bir şekilde geri getirilmesi ve emekli olmak için torba yasa teklifinde iyi bir düzeltme yapılması gerekiyor. 

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na ilişkin olarak dershanelerdeki ufak nüanslar ile farklılık meydana getirilmesinin önlenmesi düşüncesindeyim. Bu sebeple de soruların çekirdek müfredattan gelmesi, yaptığı hizmet ve okul puanı göz önüne alınarak bir hizmet puanının da buna eklenmesi gerektiği kanaatindeyim.

"Grip ve soğuk algınlığı 4 kat arttı"

Günlük ortalama 1,4 milyon hastaya bakıyoruz. Bunların 400 bin kadarı acile başvururken, 1 milyonu polikliniklere başvuran kişiler. MHRS sistemi üzerinden gelenlerin oranı ise yüzde 45 seviyelerinde.

Soğuk algınlığı ve grip hastalıkları, geçtiğimiz sene çok çok az görüldü. Bu sene de benzer bir tablonun oluşacağını düşünen şirketler, yeterli oranda üretim yapmadı. Şimdiden söyleyebilirim ki bu sene bu hastalıklar 4 kat kadar artmış vaziyette."

Yorumlar (0)