Bakan Koca'dan, aşı olanlara çağrı: 'Lütfen onlarla konuşun'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda "Aşısını yaptıranlardan istirham ediyorum; 'Aşımı oldum, topluma karşı görevimi, sağlığım için de gerekeni yaptım' diyerek yetinmeyin, bu salgın, aşılanma yüzde 100'e yaklaşınca bitecek. Aşısını erteleyenlerle konuşun lütfen" çağrısı yaptı.

GÜNDEM 20.07.2021, 13:56 21.07.2021, 09:15
Bakan Koca'dan, aşı olanlara çağrı: 'Lütfen onlarla konuşun'

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından Kurban Bayramı için videolu bir mesaj yayınladı.

“Bu bayram, öncekilerden farklı”

Salgın son bulmasa da bu bayramdan önce üç farklı bayram yaşandığını belirten Fahrettin Koca, bu bayramın öncekilerden çok farklı olduğunu, çünkü bu bayramda milyonlarca insanın aşı olduğunu ifade ett. Endişelerin azalmasının, aşının ve tedbirlere uyulmasının neticesi olduğuna vurgu yapan Bakan Koca, şunları söyledi:

"Bu gidiş, bilmenizi isterim ki pandeminin geri dönüşünün olmadığı bir gidiştir. Şu anki veriler, uzun vadede Kovid-19'un aşıyla ortadan kalkabileceğini işaret etmektedir. Aşı, hastalığın kolay ve hiç fark edilmeyecek biçimde geçirilmesini sağlamakla kalmıyor, bulaştırıcılığını da engelleyebilmektedir. Bu yüzden hatırlatıyorum, aşınızı oldunuz mu? Aşısını yaptıranlardan bunun için tekrar istirham ediyorum; 'Ben aşımı oldum, topluma karşı görevimi, sağlığım için gerekeni yaptım' ile yetinmeyin, bu salgın, aşılanma yüzde 100'e yaklaşınca bitecek. Aşısını erteleyenlerle konuşun lütfen."

“Tedbirlere devam” uyarısı

Sağlık Bakanı Koca, yayınladığı mesajda, "Durumu sağlama alıncaya kadar önlemlere devam etmeliyiz. Bayram boyunca eskisi gibi dikkatli davranmalıyız ki bu salgın sürecindeki son bayram olsun. Bu vesileyle Kurban Bayramı'nızı yürekten kutluyorum, şimdiden gelecek dönemdeki bayramların hazırlıklarına başlamalıyız." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)