Bakan Koca, Covid-19 doktorlarıyla görüştü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden doktorlarla görüşme yaptı.

GÜNDEM 01.04.2020, 08:44 01.04.2020, 10:13

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) hastalarını tedavi eden doktorlarla video konferans yoluyla görüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedaviye ne kadar erken dönemde başlarsak solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan'dan teşekkür

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanları ile video konferans yoluyla görüştü. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, farklı illerde tedavi gören hastaların durumu ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi aldı.
 
Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının hem dünyayı hem ülkemizi tehdit ettiğini anımsatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu zor dönemde en büyük yükün sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğunun altını çizdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca şunları söyledi:
 
“Sayısı 1 milyon 100 bini bulan sağlık çalışanlarımız, en büyük gücümüz. Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum. Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız. Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık.
 
Hastaların tedavisine ne kadar erken dönemde başlarsak, solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz. Erken dönemde bu ilaçlara başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlarımızı korumak noktasında da gayret içinde olmanız son derece önemli.”
 
Hekimler, hastanelerindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ayrıntılı bilgi verdi. Tıbbi teçhizat ve koruyucu malzeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen hekimler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca  tedavi protokolleri, ilaç kullanımı, yoğun bakım süreçleri ve tedavi konularıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Yorumlar (0)